Cumartesi Nisan 27, 2024

MLPD'nin Türkiye'deki seçim sonuçlarına ilişkin açık mektubu.

Sol ittifak için önemli bir başarı

MLPD, YSP Yeşil Sol Parti / HDP Halkların Demokratik Partisi yoldaşlarını ve seçim kampanyasının tüm destekçilerini, parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için Türkiye içinde ve dışında yürüttükleri seçim kampanyasındaki cesur çalışmalarından dolayı içtenlikle kutlar. Ayrıca TİP Türkiye İşçi Partisi'ni de çalışmalarından ötürü kutluyoruz.

YSP ve TİP'in, faşizm, kitlesel fikir manipülasyonu ve baskı, yüzlerce tutuklama ve faşist Erdoğan hükümeti ve onunla işbirliği yapan güçler tarafından muhalif güçlere yönelik acımasız şiddet koşulları altında parlamento seçimlerinde elde ettiği sonuçlar önemli bir başarıdır.

Ayrıca, Kılıçdaroğlu/CHP'ye verilen oy sonuçları, Erdoğan hükümetinin politikalarının giderek daha fazla reddedildiğinin bir ifadesidir. Bu aynı zamanda kitle tabanını korumakta giderek zorlanan Erdoğan hükümetinin zayıflığını da göstermektedir.

Türk hükümetinin oylamayı engellemek için tüm güç ve manipülasyon araçlarını kullanması beklenen bir şeydi. Türk tekelci sermayesinin belirleyici güçleri, iktidarın faşist bir diktatörlük aracılığıyla kullanılmasına bel bağlamaya devam etmektedir. Eğer bu kanıtlanabildiyse, seçim bir kez daha burjuva parlamentarizminin abartılmaması gerektiğini açıkça ortaya koymuştur!

Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı Türkiye halkı için temel bir perspektif olmayacaktır. Uluslararası hukuku ihlal ederek Kürdistan topraklarını işgal etmesi ve Kürt nüfusuna yönelik saldırıları kınamaması bunu göstermektedir. Seçimleri kazanması halinde geri göndermek istediği Suriyeli mültecilere karşı yaptığı insanlık dışı açıklamalar da bunu göstermektedir.

Selahattin Erdem gibi yoldaşların "yapıcı eleştiri ve özeleştiri" ("Anti-faşist mücadeleye eleştiri ve özeleştiri temelinde", ANF 7.6.23) çağrısını memnuniyetle karşılıyor ve bu vesileyle buna katkıda bulunmak istiyoruz.

Türk ve Kürt yoldaşlar arasında bir yandan yapıcı tartışmalar, diğer yandan da büyük bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. HDP veya EMEP görevlilerinin "kendi" hataları nedeniyle sorumlu pozisyonlardan istifa ettiklerini de görüyoruz. Bazı yoldaşlar kitlelere olan güvenlerini kaybetmiş görünüyorlar.

Hayal kırıklığını ya da istifayı haklı bulmuyoruz!

Türk kitlelerinin ve Türk işçi sınıfının völkisch ve sosyal-faşist demagojiyle nasıl başa çıkılacağı konusunda daha fazla bilinçlendirilmesi gerektiğine şüphe yok. Ancak güç ilişkileri parlamento seçimleriyle geçersiz kılınamaz. Erdoğan rejimi televizyon kanallarında binlerce dakikalık yayın süresine sahipken, ilerici güçler sadece birkaç dakika alabildi.

Bu hayal kırıklığı aynı zamanda küçük burjuva parlamenter yanılsamalarla ilgili gerekli bir hayal kırıklığı değil midir?

Bize göre ilerici güçlerin inisiyatifine, yürek ve ruhuna ve tabanın bağlılığına büyük değer verilmelidir. Faşist diktatörlük koşulları altında bu karmaşık ikna çalışmasını yürütmüş olmak büyük bir başarıdır. ...

Elbette, egemen tekellerin yönetim biçimlerinde bir değişikliğe ihtiyaç duydukları durumlar vardır. Bu, ABD'de ya da Brezilya'da faşist başkanların oylanarak görevden alınabilmesine katkıda bulunmuştur. Ancak işçi sınıfı ve geniş kitleler buna bel bağlayamaz. Faşist bir diktatörlüğü yıkmak için aktif direniş ve güçlü bir anti-faşist halk cephesinin inşası gereklidir. Öncü rol işçi sınıfı tarafından oynanmalıdır. …

Almanya'da Erdoğan resmi olarak oyların %67'sini alarak Türkiye'dekinden çok daha fazla oy aldı. Türk medyası aracılığıyla kamuoyunun manipüle edilmesi kitlesel bir etki yaratmıştır. Türk hükümetinin resmi seçim etkinliklerine Almanya'da izin verilmediği doğrudur. Aynı zamanda Alman hükümeti camilerin seçim kampanyası için kötüye kullanıldığının da farkındaydı. Seçim sonuçlarının Almanya'daki Türk göçmenlerin bir kısmının sosyal faşist demagojiden ciddi şekilde etkilendiğini gösterdiğine şüphe yok. Burada da tıpkı AfD demagojisinden etkilenenler arasında olduğu gibi zihniyet mücadelesini güçlendirmek gerekiyor. Elbette Erdoğan'a oy veren, onun faşist demagojisinden, Kürtlere karşı ajitasyonundan, milliyetçi duygularından etkilenmesine izin veren işçileri ve diğerlerini de eleştiriyoruz. Bu, işçi ve halk hareketini bölen sınıfsal bakış açısına ihanettir! Bununla birlikte, Almanya'daki seçimlere seçme hakkına sahip seçmenlerin sadece %50'sinin katıldığını ve dolayısıyla Erdoğan'ın Türk pasaportuna sahip insanların yaklaşık üçte birinin oyunu aldığını da belirtmek gerekir.

Şimdi Almanya'daki egemenler, Türkiyeli göçmenlerin "burada demokrasi içinde yaşayıp, Türkiye'de otokrasiye oy verdikleri" gibi yalancı bir sloganla kitle iletişim araçları aracılığıyla işçi hareketini bölmeye çalışıyorlar. Hükümetlerdeki Alman modeli demokratlar ve burjuva partileri bizzat faşist Erdoğan hükümetiyle el ele çalışmaktadır. Türk ve Kürt devrimciler ve onların örgütleri burada "terör örgütü" olarak kriminalize ediliyor, Türkiye'deki faşist diktatörlüğe karşı savaşanlara "terör örgütü üyesi" oldukları iddiasıyla hapis cezaları veriliyor. Özellikle Türkiye'deki seçimlerden sonra bu durum daha da yoğunlaşıyor. Ve şimdi aynı burjuva politikacılar Türkiye kökenli kitlelere hakaret mi ediyorlar? Bundan etkilenmemize de izin vermemeliyiz!

Daha da önemlisi, Almanya'daki Alman, Türk ya da Kürt işçilerin işçi birliğinin kurulması ve ortak mücadele etmesidir. Bunun için Almanya'daki devrimcilerin ve ilerici göçmen örgütlerinin ortak bir ikna çalışmasına ihtiyacı var. Bu sistematik bilinç yükseltici küçük ölçekli çalışmanın özellikle işçi sınıfı içinde yoğunlaştırılması gerektiği bizce belirleyici bir derstir. Selahattin Erdem yoldaş "kitlelerle ilişkinin ve halk çalışmasının" hala çok zayıf olduğuna işaret ediyor. Almanya'da bu çalışma bazen küçümsenmiyor mu? Biz de HDP'ye bu çalışmayla ilgili başka sorular sorduk ve işbirliği tekliflerinde bulunduk, ne yazık ki çoğu zaman yanıt alamadık.

Bu bağlamda, örneğin Kılıçdaroğlu'nun ve CHP gibi burjuva tekelci partilerin yerine getiremeyeceği bir sosyal alternatifi kitlelere daha iyi anlatmak çok önemlidir. MLPD ve gençlik federasyonu REBELL olarak, sosyalizmin kitleler arasında yeni bir prestij kazanmasına yardımcı olmak için taktiksel bir saldırı başlatıyoruz. Savaş, gericilik ve faşizm eğilimli emperyalizm ancak uluslararası bir sosyalist devrim ve Birleşik Sosyalist Dünya Devletleri aracılığıyla yenilgiye uğratılabilir ve küresel çevre felaketi ve nükleer bir Üçüncü Dünya Savaşı tehlikesiyle var olan insanlığın varlığına yönelik tehlikeler önlenebilir. Üçüncü Dünya Savaşı.

Sağcı kalkınma, faşizm ve savaşa karşı 2016 yılında kurulan Enternasyonalist İttifak'taki küçük ölçekli ortak çalışmaların güçlendirilmesini öneriyoruz.

Aynı şekilde MLPD, sonbaharda Almanya'da ilk dünya kongresini gerçekleştirecek olan savaşa ve faşizme karşı uluslararası anti-emperyalist birleşik cephenin güçlendirilmesi çağrısında bulunmaktadır. HDP'nin, gelecekte tüm Avrupa'da faşizme karşı ve Türkiye'deki gibi seçimler için kampanyaları koordine edebilecek bu birleşik cephenin bir parçası olması çok önemli olacaktır. Üyelik ve 5 ve 6 Eylül'deki kongreye katılım konularını şimdiden görüştünüz mü? Lütfen katılmayı mümkün kılın!

Sizi sıcak ve militanca selamlıyoruz!

    Anti-komünizme, faşizme, ırkçılığa ve antisemitizme fırsat vermeyin!
    Faşizme ve savaşa karşı aktif direniş!
    Uluslararası işçi birliğini güçlendirin!

9 Haziran 2023

1561

Kaypakkaya haber

kaypakkaya haber

Son Haberler

Sayfalar

Kaypakkaya haber

Emperyalizm Üzerine Notlar -2

“Motor Üretimi Yoksa, Emperyalizm De Yoktur”

Soru: 2 -Türkiye'nin kendi tekniği (gelişmiş sanayisinin) yoktur. Örneğin bir motor bile yapamamaktadır. (Marksist Teori'nin Almanya-Frankfur'da 24 Şubat 2024"de düzenlediği "Lenin Dünyaya Bakmak" Sempozyumu tartışmalarından)

TKP-ML TİKKO Genel Komutanlığı: Partimiz Savaşımızı Aydınlatmaya Devam Ediyor: Ona Omuz Ver! Güç Kat!

Ailevi sorunlar, geçim derdi, gelecek kaygısı, hayaller, yaşanmışlıklar, günden güne ömrün tükenmesi ve sonuç olarak hiçbir şey yaşamadığını farkettiğin ve yüreğine bir acının gelip oturduğu an... bunu ikimize kendime armağan ediyorum. Dost varmı ki şu zaman da derdini alıp vuracak sırtına ..ve biz nelerden uzak kalmışız haberimiz yok...şimdi ki dostluklarda ne duman ne tüten var

TKP-ML MK: TKP-ML, 52 YAŞINDA!

“Daha Sıkı, Daha Sağlam, Daha Kararlı Bir Savaş” İçin Israr ve Sebatla!

Mao Zedung yoldaşın önderliğindeki Büyük Proleter Kültür Devrimi’nin dünyayı sarsan fırtınaları içinde, coğrafyamız sınıflar mücadelesinin bir ürünü olarak doğan partimiz TKP-ML, 52 yaşında!

Emperyalizm Üzerine Notlar

Uzun bir zamandan beri emperyalizm üzerine makaleler yazıyorum, konferanslar veriyor, panellere katılıyorum. Bir de „Emperyalist Türkiye“ adlı kitabım yayınlandı. Bu kitapta'da Türk devletinin emperyalistleştiğini ve emperyalist bir devlet haline geldiğini; ekonomik, siyasi ve askeri olarak değerlendiriyorum.

Katıldığım seminer, panel, konferans ve çeşitli konuşma ortamlarında, yeni emperyalist ülkeler konusunda bana bir çok sorular soruldu, benim tezlerime karşı karşı tezler ileri sürüldü. Bir çoğu tezlerimi onaylarken, çoğunluk tezlerimi reddetti.

Patika, Politika mı Arıyor Yoksa..

"Başkası olma kendin ol

Böyle çok daha güzelsin"

Anasının kuzusu

Ciğerimin köşesi"

Marifet  solun sağıyla başarılı olmak değil ki.

Afyon, antalya, istanbul, ankara...

İmamoğulları, yavaşlar, böcekler... falanlar filanlar.

Sanki seçimleri kaybettiren  sol gibiymiş gibi

Sanki seçimleri kaybettiren de parlamentizm gibiymiş gibi

Hiç kimse zafer kazanan solun sağı karşısında solu ve parlamentizmi dahil ağzına almıyor.

Proletarya chp'nin sağını satın almış gibi.

Lenin’in Ölümünün 100. Yılı Anısına: Lenin’de Kararlılık ve İki Çizgi Mücadelesi SBKP’de İki Çizgi Mücadelesi*

Rusya’da Marksist gruplar ortaya çıkamadan önce “devrimci” çalışmayı Narodikler yürütüyordu. Narodniklerin Çar’a karşı verdikleri mücadelede temel aldıkları sınıf köylülerdi. Rusya’da kapitalizm geliştikçe işçi sınıfı da gelişip büyümesine rağmen Narodnikler işçi sınıfını değil köylülüğün temel alınmasını savunuyor ve ancak köylülüğün Çar’ı ve toprak ağalarını devirebileceğini savunuyorlardı. Narodnikler bireysel “terörü” savunuyor ve bunun geniş halk yığınları üzerinde büyük etkiler yaratacağını düşünüyorlardı. İşçi sınıfının partisinin kurulmasına karşı çıkıyorlardı.

Hepimiz Mazlum’a borçluyuz:Garabet Demirci

 

Devrimciliği Yaşam Tarzına Dönüştürelim

Bizim gücümüz, haklılığımız ve meşruluğumuzda; olayları, olguları diyalektik- materyalist bakış açısıyla ele almamızda yatıyor.

TKP-ML Merkez Komitesi : Newroz Piroz Be!

İmha, İnkar ve Asimilasyona; İşgal ve İlhaka; Sömürüye, Açlığa, Yoksulluğa, ve Faşizme Karşı

İsyan, Direniş, Serhildan!

Newroz, coğrafyamızda binlerce yıllık sınıflı toplumlar tarihinde sömürülen, ezilen, baskı gören halkların zalimlere, sömürücülere karşı isyanının simgesidir. Günümüzde de başta Kürt halkı olmak üzere bütün ezilen halkların, zalimin zulmüne karşı isyan ve direnişinin, Demirci Kawa’nın isyanının zalim ve katliamcı Dehaklar karşısında yükseltilmesinin, isyan ateşlerinin dört bir yanda yakılmasının adı olmuştur.

Oylar SADET'E.... Oylar DEVA'YA... Oylar İYİ PARTİ'ye....

"Bindik bir alamete gideyoz kıyamete."

Aklımızın sınırlarının zorlandığı günlerde geçiyoruz.

İlemde bir partiye oy verecekseniz....

Sanki iyi parti sizi öldürüyorda chp sizi öldürmüyorsa(?)...

Niye oy verdiğiniz millet ittifakı'nın parlamentizmden vaz geçmemiş paydaşlarından biri de olmaya.

Ve Bakırhan buyurdu: " İstanbul'da kent uzlaşısı sağladık" diye

Ve Sakık buyurdu: "CHP'ye oy yok." diye.

Ve ..

Kadınlar ve İşçiler

Kadınlar neden, niçin ve nasıl eziliyor, neden cinsiyet ayrımcılığın en temel ve en tepe noktasında yer alıyor, neden öldürülüyor neden erkek baskısı kadın üzerinde şiddetleniyor vb. soruların yanıtı ile; işçiler neden, niçin ve nasıl sömürülüyorsa verilecek yanıtlar aynı yerde arandığında, kadının kurtuluşu sorununa, daha genel anlamda ise işçi sınıfı ve emekçilerin kurtuluş sorununa daha doğru yaklaşılmış olacaktır.

Sayfalar