Cumartesi Mayıs 11, 2024

Yunanistan Halk Cephesi : Helin Şehit Düştü! İbrahim ve Mustafa Ölüm Sınırında!

kaypakkaya haber
Tüm halkımızı, aydınları, sanatçıları, Armutlu mahallesinde bulunan direniş evine kahramanınız Helin Bölek’in cenazesini sahiplenmeye çağırıyoruz. Ölümleri durdurmak için Armutlu mahallesinde direniş evine gidelim.

 

Halk için sanat yapan Grup Yorum üyelerinden Helin Bölek, sanatlarını özgürce yapabilme uğruna yaşamını feda etti. Bugün sürdürdüğü Ölüm Orucu direnişinin 288. gününde şehit düştü, ölümsüzler kervanına katıldı.

AKP faşizmi zulümde, sömürüde, adaletsizlikte gelmiş geçmiş tüm iktidarları geride bıraktı. Emperyalizmin sadık uşağı olarak 18 yıldır ülkemizde sömürü ve zulüm adına yapmadığını bırakmadı. Yoksulluk, açlık, işsizlik arttıkça arttı. Satılmadık vatan toprağı bırakmadı AKP faşizmi… satılmadık, peşkeş çekilmedik yeraltı yerüstü zenginliğimizi bırakmadı topraklarımızda… Adaletsizliğin, hırsızlığın, yağma ve talanın adı oldu AKP iktidarı.

AKP tüm bu sömürü ve zulmü sürdürürken, tüm adaletsizliklerine karşı halkı susturmak için kendinden olmayan tüm kesimlere saldırdı. Halkı susturmak, düzenine biat etmesini sağlamak için önce devrimcileri susturmalıydı. En büyük saldırılarını devrimcilere yöneltti, gözaltı, tutuklama, katliam politikalarıyla devrimcileri susturmaya çalıştı.

Grup Yorum da halkın sanatını yapmanın gereği olarak sessiz kalmadı AKP faşizminin halkımıza dayattığı zulüm düzenine. Faşizme ve emperyalizme karşı halklarımızı milyonlarla alanlarda buluşturdu… Halkın acılarının, öfkesinin, mücadelesinin sesi soluğu oldu…

Milyonları bir araya getiren halkın sanatını susturmak için faşizm üyelerini tutukladı, konserlerini yasakladı, kültür merkezlerini defalarca bastı Grup Yorum’un… Ancak karşısında, susan, sinen kimseyi bulamadı. Grup Yorum faşizmin saldırılarına direnişle, Ölüm Oruçlarıyla cevap verdi.

Helin Bölek faşizme ve emperyalizme karşı onurlu direnişinin 288. gününde şehit düştü.

Grup Yorum üyesi Helin Bölek’in katili emperyalizm ve AKP faşizmidir. AKP faşizmi suçlarını büyütmeye devam ediyor. Suçları büyüdükçe ödeyeceği bedel de büyüyecek… Helin Bölek’in katili AKP faşizminden hesabını soracağız…

AKP faşizmini uyarıyoruz: Halkın sanatını özgürce yapabilmesinin önündeki engelleri kaldırın, tutsak Grup Yorum üyelerini serbest bırakın, terör listelerini kaldırın, konser yasaklarına ve kültür merkezine yönelik baskılara son verin! Yaşanacak ölümlerin tüm sorumluluğu AKP faşizminindir!

Daha geçenlerde “direnişi bıraksınlar, düşünürüz” demişti AKP faşizmi. Yoldaşlarımızın hayatları üzerinden pazarlık yapmak faşizmin alçaklığıdır...  Hayatlar karşısında koşul öne sürmek alçaklıktır, katilliklerinin, suçluluklarının itirafıdır. SUÇLARI CEZASIZ KALMAYACAK!

Sanatlarını yapabilmek için eğer sanatçıların kendi hayatlarını ortaya koymak zorunda kaldıkları bir düzen çürümüştür ve yok olmaya mahkumdur!

Halkımız; Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek ve Adalet talebiyle Ölüm Orucunu sürdüren Mustafa Koçak ölüm sınırında! Onların sesi olalım, onların sesini tüm dünyaya taşıyalım! Faşizmin onları da katletmesine izin vermeyelim!

Grup Yorum bugüne kadar sanatıyla halkın faşizme, kapitalizme ve emperyalizme karşı mücadelesinin yolunu aydınlattı. Şimdi kahraman şehitleriyle bu yolu aydınlatmaya devam ediyor!
 

Tüm halkımızı, aydınları, sanatçıları, Armutlu mahallesinde bulunan direniş evine kahramanınız Helin Bölek’in cenazesini sahiplenmeye çağırıyoruz. Ölümleri durdurmak için Armutlu mahallesinde direniş evine gidelim. 

Helin Bölek Ölümsüzdür!

Yaşasın Ölüm Orucu Direnişimiz!

Grup Yorum Halktır Susturulamaz!

Türküler Susmaz Halaylar Sürer!

Yunanistan Halk Cephesi 

1008