Cumartesi Nisan 27, 2024

Medyada MLPD Tartışılıyor

kaypakkaya haber
Dünkü Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ), önümüzdeki Pazartesi günü Duisburg'da yapılması planlanan anti-faşist gösteriyi haberleştirdi.

 

Höcke kararı şu anda çok kullanılıyor

WAZ'ın haberinde Enternasyonalist Birlik'in basın açıklamasına atıfta bulunuluyor: "Ruhr bölgesinde ve Aşağı Ren'de aşırı sağcılığa karşı düzenlenen çok sayıda gösterinin ardından Duisburg'da bir gösteri daha düzenlenecek: Enternasyonalist Birlik, 5 Şubat Pazartesi günü saat 17.30'da şehir merkezindeki Königstraße'de bulunan Cankurtaran çeşmesinde bir miting çağrısında bulunuyor.

Birlik,  'Bir daha asla: AfD yasaklansın' sloganı altında mitinge katılmak istiyor. Basın açıklamasında AfD hakkında şu ifadelere yer veriliyor: 'AfD, 'tepedekilere' karşı 'küçük insanların' partisi değildir. Başlamış olan çevre felaketinin inkârını, sosyal hakların yok edilmesini, ırkçı ve anti-komünist ajitasyon ve baskıyı, tüm toplumsal ilerlemelere karşı çıkmayı temsil etmektedir. Enternasyonal Birlik'in Thüringen şubesi, kendi açıklamalarına göre, Björn Höcke'nin faşist olarak damgalanması için mahkemede mücadele etti. Bu arada AfD'nin tamamı faşist bir partiye dönüşüyor. İttifak kendisini partiler üstü olarak tanımlıyor, ancak Avrupa seçimleri için seçim nedenleriyle MLPD ile birlikte çalıştı." Makalenin tamamına buradan ulaşabilirsiniz."[1]

Mega şehir Berlin'den Yukarı Bavyera'nın küçük kasabası Peißenberg'e kadar ülkenin her yerinde, mevcut anti-faşist gösterilerdeki pankartları ve pankartları görebilirsiniz: "Höcke bir Nazidir", "Faşist Höcke'nin burada yeri yoktur, ” “Höcke'nin AfD partisi bir adım ötede değil”. AfD'nin yasaklanması talebi yayılıyor. Talep MLPD tarafından yapıldı ve bir broşürle on bin kez dağıtıldı. MLPD'nin de üyesi olduğu Enternasyonalist Birlik, 2019'da idare mahkemesi önünde sözde "Höcke kararı"nı savunmuştu. MLPD ve Enternasyonalist Birlik, demokratik hak ve özgürlükler mücadelesinde öncü çalışmalara imza attı.

Devlet aygıtı geçen yıl Nazi Rejiminin Zulmüne Uğrayanlar Derneği'nin (VVN-BdA) "Höcke bir Nazi'dir" kampanyasını kriminalize ettiğinde, Meiningen'deki Höcke kararı buna karşı mücadelede yardımcı oldu. VVN Federal Yönetim Kurulu'ndan Cornelia Kerth Rote Fahne'ye verdiği röportajda: "Neyse ki Frankfurt'taki davalar oradaki savcı tarafından çok açık gerekçelerle düşürüldü ve Chemnitz'deki savcı bu konuda dava bile açmadı. Hamburg'un da bu yolu izleyeceğini tahmin ediyorum. Elbette Meiningen'deki Höcke kararı tüm bu tartışmalar için çok yararlı olacaktır."

Ortadoğu'daki savaşa ilişkin farklı konumlar ulusal ve uluslararası düzeyde dikkate alınıyor

Jungle World, 9 Kasım tarihli makalelerinde "Berlin renkli olmaya devam ediyor" diyerek Filistin'le yapılan büyük özgürlük gösterisini aktarıyor. Beklenildiği gibi, gösteri ve Filistin'e yönelik özgürlük talebi haberlerde pek olumlu bir sözle karşılaşmadı. Ancak MLPD'yle ilgili ilginç bir gerçek var: “Toplantıdaki emirler defalarca basın çalışmalarını aksattı. Ancak Almanya Marksist-Leninist Partisi (MLPD) gibi soldaki Hamas propagandasının arabasına koşulmasına izin vermeyenler de öfkeyle karşılaştı. Bu koşuşturmacanın arasında, insanların 'İsrail'in Gazze'ye karşı savaşı'na karşı konuştuğu küçük bir miting düzenlemişlerdi; ancak aynı zamanda bir konuşmacı da, en azından BM'nin bölünmüş sınırları dahilinde İsrail'in var olma hakkını tanımıştı. 1947 planı ve Hamas'ın 'faşist damgalı' olduğu ortaya çıktı. Bu, Jungle World'ü şu ana kadar MLPD'nin doğru pozisyonunu doğru bir şekilde sunan az sayıdaki gazeteden biri haline getiriyor.

10 Kasım'da DPA haber ajansı ülke çapında Magdeburg'da Gazze savaşına karşı bir gösteri yapıldığını bildirdi. Gösteri, başlangıçtaki polis yasağına karşı yapıldı. DPA'nın bu konudaki raporu NTV ve Zeit gibi büyük haber portallarının haberlerinde yer alıyordu. "Magdeburg İdare Mahkemesi perşembe günü polis yasağını kaldırdı ve bunu "açıkça yasadışı" olarak nitelendirdi. Gösteri çağrısında bulunan Almanya Marksist-Leninist Partisi (MLPD) sözcüsü Peter Weispfenning, federal hükümeti eleştirdi ve onu suçladı. "Önceki gösteri yasakları daha sıkı bir hukuki gelişmeyi temsil ediyor."

MLPD'nin sosyal medya yayınlarının tetiklediği çok sayıda çevrimiçi tartışma da ilginç ve çeşitlidir; bu konuda daha fazla bilgi yakın gelecekte ek bir bölümde yer alacaktır. 28 Ekim 2023'te Rote Fahne News, "Farklılaşan Filistin dayanışması için beğeniler. MLPD Elbe-Saale eyalet başkanı Jörg Weidemann'ın dayanışma videosuna 48.000'den fazla kez erişildi, kaydedildi, yansıtıldı ve iletildi." TikTok platformu."

Hükümetin COP28'de MLPD delegasyonuna yönelik eylemine öfke

Perspective çevrimiçi portalı şöyle bildiriyor: "Bu arada, Emirlik polisinin terörle mücadele biriminin iklim konferansı katılımcılarına yönelik bir operasyonu öfkeye neden oldu. MLPD heyeti, Rote Fahne News programı ve yeni programıyla eleştirel raporlama sağlamak için sahadaydı. kitap (Küresel çevre felaketi başladı, d.V.). Konferansın güvenlik servisi tarafından bunu yapması durduruldu ve terörle mücadele birimi tarafından sorguya çekildi."

Modern anti-komünizmin kitleler arasındaki etkisi azalıyor

Giderek artan sayıda medya için, MLPD'nin uluslararası kararlılığı, ilerici mülteci politikası ve önemli Marksist-Leninistlerin ve işçi hareketinde ölen isimlerin anısına saygı gösterilmesinden de bahsetmeye değer bir şey var. Gelsenkirchen'deki Willi Dickhut Evi'nin önündeki Marx ve Lenin heykelleri ve sosyalist anıttan basında defalarca bahsediliyor. Ostthüringer Zeitung, MLPD Gera şehri örgütünün  Lenin'i ölümünün 100. yıldönümünde anmak için düzenlediği eylemi haberleştiriyor.

MLPD'nin hiçbir anti-komünist iftira girişimine, hiçbir bildiri ve parti bayrağı yasağına, hiçbir imaya izin vermemesi, aksine tüm bunlara agresif bir şekilde karşı çıkması karşılığını veriyor. Frankfurter Rundschau özür dilemek zorunda kaldı: "Frankfurter Rundschau'nun 30 Kasım 2023 tarihli çevrimiçi baskısında, 'Parti kurulmadan kısa süre önce Wagenknecht'in bağış hesabını çevreleyen kargaşa' başlığı altında Kilian Beck'in bir makalesi yayınlandı. Yazar ayrıca buna da dikkat çekti. Bu yazıda MLPD'nin Volksbank Pirna'da da hesabı olduğu belirtiliyor ve şu iddiayla bitiyor: 'Hem Ken Jebsen hem de MLPD, Amerikan karşıtı ve Rusya yanlısı duruşlarıyla tanınıyor.' MLPD'nin hukuki itirazına yanıt olarak açıklama hemen silindi ve şu ifadeler yer aldı: "Şeffaflık notu: Makaleden "Hem Ken Jebsen hem de MLPD Amerikan karşıtı ve Rusya yanlısı duruşlarıyla tanınır" cümlesini kaldırdık. . MLPD geçmişte Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarını kınamıştı. Bu nedenle onun Rusya'ya karşı farklı olmayan bir tutuma sahip olduğunu varsaymak yanlıştır. Bunun için özür dileriz."

Demokrat gazeteciler ve medya profesyonelleri, burjuva siyasetinin talep ettiği sadakat yeminleriyle giderek daha fazla anlaşmazlığa düşüyorlar. MLPD'nin farklılaştırılmış ve iyi araştırılmış argümanları ve pozisyonları, makalelerde doğrudan yansıtılandan çok daha fazla bir ilgi ve yankı bulmaktadır.

[1]    https://www.waz.de/staedte/duisburg/demo-gegen-rechts-in-duisburg-protest-will-afd-verbot-id241539824.html

 

290