Cumartesi Nisan 27, 2024

Xozat ve Pertek'te şehit aileleri ziyaret edildi

kaypakkaya-partizan
Devrim ve Komünizm şehitleri haftası nedeni ile Dersim ÖG okurları olarak merkezi bir toplantı aldık.

 

37 yıl önce kurumumuzun aldığı karar doğrultusunda; Ocak ayının son haftası devrim ve komünizm şehitlerini anma haftası için bizler de ilk çalışmalarımıza başladık. Şehitlerimizi anma ve mücadelelerini yükseltme doğrultusunda Dersim'de ve ilçelerinde şehit aileleri ziyaretleriyle çalışmalarımızın adımların ilk adımlarını attık.

Devrim ve Komünizm şehitleri haftası nedeni ile Dersim ÖG okurları olarak merkezi bir toplantı aldık. Toplantıda şehitlerimizin mücadeleleri ve kişilikleri üzerinde sık sık durulup yaşamlarında örnek teşkil eden pratiklerin rehber alınması konusu üzerinde durduk. Yıllarca şehit yakınları ile aramızda bulunan bağların kopuk olmasını eleştirerek bu süreci bir fırsata çevirmeyi, boş bıraktığımız mevzileri yeniden canlandırmak, mücadeleyi yükseltmek ve şehitlerimizin değerlerine sahip çıkmak için çalışmalarımıza başladık.

İlk olarak Xozat ilçesinde bulunan şehitlerimizin ailelerini ziyaret ederek çalışmalarımıza start verdik. Çalışmalara başlarken ilişkilerimizin kopmuş olduğu ailelerimizin tespitini yaptıktan sonra tek tek ev ziyaretlerine başladık. Birçok ailemiz bizleri başta tepki ile karşıladı. (Var olan eleştiriler toplantıda konuştuğumuz gibi bizim eksikliklerimiz çerçevesinde bizlere yöneltildi). Ziyaretlerimizde bizlerin önüne sıkça çıkan bir diğer konu ise şehit yoldaşlarımızın örnek kişilikleri oldu. Konuşmalarınız sırasında yoldaşlarımızın çevrelerinde bıraktığı inançlı duruşları, kararlılıkları, önder kişilikleri ve cesaretleri bizlere önemli örnekler teşkil etmekteydi. Ev ziyaretlerimizi sonlandırırken 1 Şubat günü Dersim Merkez’de yapacağımız anma etkinliğine çağrıda bulunduk. Şehitlerimizin bırakmış oldukları kavga bayrağını daha ileri taşımaya, onların kavga mevzilerini birlikte çoğaltma çağrısında bulunduk.

Xozat’ta başlattığımız çalışma Pertek ilçesinde devam etmekte. Xozat’ta yaşadığımız pratiğin deneyimiyle, Pertek ilçesinde YDG’ li yoldaşlarla beraber aile ziyaretlerimize devam ediyoruz. Burada da zaman zaman ailelerimizden doğru sitemkâr söylemlerle duyuyor  ve şehit yoldaşlarımızın yaşantılarından bizlere örnek olabilecek anılarıyla sık sık karşılaşıyoruz.

Çalışmalarımız devam ederken; boş bıraktığımız mevzilerin bir kez daha sistem tarafından doldurulduğunu fark ettik. Geçmiş pratiklerimizde yapmış olduğumuz hataları görerek; önünüzdeki süreçler de başta şehit ailelerimiz olmak üzere boş bıraktığımız alanları tekrar doldurmak yönünde pratik adımlar atmamız gerekliliğini gördük.

Xozat–Pertek Partizan


1389

Son Haberler