Perşembe Mayıs 9, 2024

TKP/ML-TİKKO Rojava Komutanlığı,

kaypakkaya-partizan
TKP/ML-TİKKO Rojava Komutanlığı, Efrîn direnişinde aktif yer alacaklarını, direnişte AKP'nin ipinin çekileceğini vurguladı ve herkese destek çağrısı yaptı.

 

TKP/ML-TİKKO Rojava Komutanlığı, bugün yaptığı yazılı açıklamada, "Rojava Devrimi'nin başlangıcından itibaren her türlü saldırganlığı gösteren faşist TC Devleti, DAİŞ'e verdiği destekle devrimi boğmaya çalışmıştır. Yine uzun süredir gözünü Efrîn'e göz diken faşist TC, 20 Ocak itibarıyla Efrîn'i uçaklarıyla bombalamaya başlamıştır" dedi.

'SALDIRILARI HEP BİRLİKTE BOŞA ÇIKARALIM'

"Bu saldırılara karşı, başta Efrîn halkı olmak üzere gösterilecek direnişle, faşist AKP hükûmetinin 'Zeytin Dalı', AKP'nin ipinin çekileceği daracağına dönüşecektir" denilen açıklamada, şunlar da kaydedildi:

"TC devletinin DAİŞ'e verdiği her türden desteği bulundukları her yerde yenilgiye uğratarak paramparça eden Rojava halkı, bu kez de başka isimlerde ortaya çıkan gerici faşist çetelerin saldırılarını püskürtecektir. Bizler de TKP/ML'ye bağlı TİKKO'nun Rojava gücü olarak, TC'nin Efrîn'e yönelik saldırılarına karşı direnişte tıpkı Kobanê'de olduğu gibi aktif bir şekilde yer alacağız. Türkiye, Türkiye Kürdistanı'nda, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde bulunan tüm ilerici, yurtsever, devrimci demokrat kesimlere, emekçilere, kadınlara, dostlarımıza ve yoldaşlarımıza, Efrîn halkının bu onurlu mücadelesinde aktif olarak yer almaya, TC'nin faşist gerici saldırılarını ve emperyalizmin kirli planlarını hep birlikte boşa çıkarmaya çağırıyoruz.

Kimsenin kuşkusu olmasın ki, tıpkı Sur direnişinin kahramanlarından Şehit Çiyager'in de dediği gibi, faşizme karşı savaşımımızda, ne olursa olsun, sonu muhteşem olacak!" 

815