Cuma Mayıs 3, 2024

TKP/ML TİKKO gerillaları Adana'da anıldı

kaypakkaya-partizan
Dersim'de TSK ile yaşanan çatışmada şehit düşen TKP/ML TİKKO gerillaları Cengiz İçli, Hakan Çakır ve Özgüç Yalçın Adana'da anıldı. Şehitlerin mücadele hayatının anlatıldığı anmada, bıraktıkları yerden mücadeleyi yükseltme sözü verildi.

 

ADANA- Dersim'in Ovacık İlçesi Mercan Vadisi Şahverdi mezrasında, TSK ile TKP/ML TİKKO gerillaları arasında yaşanan çatışmada yaşamını yitiren Cengiz İçli, Hakan Çakır, Özgüç Yalçın için Fecfecir Kültür Evi'nde anma etkinliği düzenlendi.

Partizan, Yeni Demokrat Gençlik (YDG), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) temsilcilerinin katıldığı anma, devrim ve sosyalizm mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. Kısa bir sinevizyon gösteriminin ardından, İçli, Çakır ve Yalçın'ın mücadele hayatı anlatıldı. Özgüç Yalçın'ın TEKEL işçilerinin Ankara'daki direnişinde birlikte mücadele ettiği işçiler için kaleme aldığı yazı okundu.

YDG ve Partizan adına yapılan konuşmada, şehitlerin devrim mücadelesini yürütmeye devam edecekleri kaydedildi. Şehitlerin devrim mücadelesine olan bağlılığı vurgulanan konuşmada, "Bugün işçi sınıfının, halkın örgütlenmesi için yapılan bütün faaliyetlerin adı sizsiniz. Bugün Kürt ulusuna yönelik T.C. faşizmine karşı duruşun adı sizsiniz. Kadın ve LGBTİ'lere dönük ayrımcılığa karşı verdiğimiz mücadelenin bilincinde siz varsınız" denildi.

Anmada söz alan ESP PM Üyesi Ayhan Yener, hayatını devrim mücadelesine adayanların hayat hikayelerinin birbirine benzediğini ifade etti. Yener, şehitlerin tarihin yapıcısı olduğunu ve eğer tarih yapılmak isteniyorsa burjuva egemen sistemin dayattığı yoz yaşamı ret etmek gerektiğini vurguladı. Yener, şehitlerin feda ruhuna layık olmak gerektiğini ifade etti. Yener konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bizim en barışçıl eylemlerimize bile saldırıyorlar. Suruç, Ankara ve diğer katliamlar. Şimdi Sur'da büyük bir katliam yapıyorlar, Kürt halkımızı katlediyorlar. Biz bu haksız savaşı yürütenlere karşı nasıl direneceğimizi, nasıl bir mücadele hattında ilerlememiz gerektiğini düşünmemiz, daha üst bir duruşa geçmemizi şart kıldı."

Anma, konuşmaların ardından Grup Mukavemet'in ezgileri ile anma etkinliği sona erdi.

2006