Cumartesi Nisan 27, 2024

TKP/ML Dava Tutsakları “Tek Tipi Direnişle Parçalamaya Hazırız!”

kaypakkaya-partizan
696 Sayılı KHK ile tutsaklara dayatılan Tek Tip Elbise uygulamasına karşı bir açıklama yayınlayan TKP/ML dava tutsakları, “12 Eylül’de devreye sokulan ancak tutsaklar tarafından yırtılıp atılan tek tip bir kez daha aynı şekilde yırtılıp atılacak ve bu saldırıya karşı tek seçenek olan fiili direniş bizim cephemizden de devreye girecektir” dediler.

 

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından OHAL ve KHK’lerle halka dönük saldırılarını tırmandıran egemenlerin hedefinde siyasi tutsaklar var. Bir süredir cemaat tutukluları üzerinden sürdürülen ancak asıl hedefin ezilenler için mücadele ederken tutsak edilen devrimci, demokrat ve yurtsever kesimler olduğu bilinen Tek Tip Elbise uygulaması 696 Sayılı KHK ile yürürlüğe girdi. TTE uygulamasına dönük öfke büyürken bir tepki ve direniş mesajı da TKP/ML dava tutsaklarından geldi.

“Suskunlukla kendi iktidarlarını güçlendirmek istiyorlar”

TKP/ML dava tutsakları adına Bakırköy Kadın Hapishanesi’nden Hiyem Yolcu “Devletin OHAL’le birlikte tüm toplumu baskı ve zor yoluyla kendi istediği çizgiye getirme hedefi için bir dizi alandaki saldırısına tanıklık ettik. Tüm ezilenleri ve kendisine muhalif bütün kesimleri susturmak ve bu suskunluk altında iktidarını güçlendirmek için başvurduğu yolları gördük/görüyoruz. Söz konusu kendi iktidarlarının bekası olunca gözlerinin başka hiç bir şey görmediğini iki yıla yakın sürede altına imza attıkları katliamlardan biliyoruz” dedi.

Yolcu, “Devletin içinde bulunduğu krizi aşmak için devrimci, demokrat, ilerici kesimlere dönük saldırıları her alanda sürüyor. Bu saldırıların önemli bir kısmını da tutsaklara dönük saldırılar oluşturmaktadır” şeklinde sürdürdüğü açıklamada şu mesajlara yer verdi:

“TTE siyasi tutsakları teslim alarak toplumu teslim almak çabasıdır”

“Önce devrimci, demokrat, yurtseverleri hapishanelere doldurarak halkı susturmaya çalıştı. Sonrasında hapishanelerde tecrit ve işkencelerle tutsakları teslim almaya çalıştı. Şimdi de bu işkencenin bir parçası olarak uzun süredir dillendirilen tek tip kıyafet uygulamasını 24 Aralık’ta yayınlanan bir KHK ile resmileştirmiş oldu. 

Tek tip elbise dayatması tutsakları teslim alarak toplumu teslim alma çabasının bir ürünüdür.  Birçok katliam ve saldırı üzerinden topluma verilmek istenen ‘korku imparatorluğu’ mesajı bir kez de hapishaneler üzerinden devrimci tutsaklara dayatılan tek tip kıyafet üzerinden verilmek istenmiştir.”

“Direnişimizle hatırlatmaya hazır ve kararlıyız”

“Ülkemiz hapishaneleri, 12 Eylül AFC’si döneminde ilk kez tek tip elbise dayatmasıyla karşılaştı. O yıllarda devrimci tutsaklar tek tip dayatması ile teslim alınmak istenmişti. Tutsaklara dönük bir işkence aracı haline getirilen dayatmayı devrimci tutsaklar tek tip kıyafetleri parçalayarak direnişle sürece yanıt olmuştu.

12 Eylül’de devreye sokulan ancak tutsaklar tarafından yırtılıp atılan tek tip bir kez daha aynı şekilde yırtılıp atılacak ve bu saldırıya karşı tek seçenek olan fiili direniş bizim cephemizden de devreye girecektir. Devrimci tutsaklar vesilesi ile tüm toplumun sokulmak istendiği tek tipi tüm alanlarda direniş ve dayanışmayı büyüterek yanıtlamak görevimizdir. Ülkemiz hapishanelerinin direniş tarihi bunun sayısız örnekleri ile doludur. Bunu bir kez daha direnişimizle hatırlatmaya hazır ve kararlıyız.”

910