Cuma Mayıs 3, 2024

SKB, "Kadın katliamları ve gözaltılar bizi yıldıramaz"

kaypakkaya-partizan
AKP'nin saldırıları sosyalistlere yönelik gözaltı saldırısı ile sürdürülüyor. AKP- DAİŞ işbirliği ile gerçekleşen Suruç katliamında sağ kurtulan SGD-F ve ESP'liler bu kez gözaltı terörü ile yüzyüze kaldılar. Gözaltı sayısı bugün itibari ile 19'a yükseldi.

 

Aylardır kuşatılmış kentler ve katliamlarla anılan bir ülke düşünün… Bu ülkede çocuklarının gözleri önünde katledilen gebe kadının görüntüsünün yanında Ekin Wan'ın çırılçıplak onura ve hüzne kesilmiş bedeni savaşın sınır tanımazlığı içerisinde kadının payına düşen oluyor.  Seçim katliamları ve hileleriyle batağa batmış bu ülkede illaki savaş çığırtkanlığı, illa ki iktidar olmanın her türlü kirlenmişliği dayatılıyor. 

AKP ve katliamcıbaşı Erdoğan seri katil rolünde çok ısrarcı... Tam bir savaş makinası gibi katliamlarına yenilerini ekliyor. En çok da kadın ve çocukları katlederek kirli savaş suçlarını artırıyor. Son bir hafta da Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katledilmesinden tutalım Sur ilçesinde şehir meydanında katledilen genç kadına ve çocuk yaşta katledilen Çekdar Çubuk'a ve en son İstanbul'da önceki gün evinde infaz edilen Dilan Kortak'a katliamların ardı arkası kesilmedi.

AKPdiktatörlüğü Suruc katliamının ardında tırmandırdığı savaşı gözaltılar ve infazlarla derinleştiriyor. AKP'nin son 5 ayda gerçekleştirdiği saldırılarda Kürdistan'da kuşattığı kentlerde onlarca kadın ve çocuk katledilirken 24 Temmuz günü İstanbul Bağcılar' da Günay Aslan ve İstanbul ev baskınında Dilek Doğan savaşın şiddetini canları ile ödediler. Yine kürt kadın gerilla Ekin Wan'ın bedenine yapılan işkence ve bedeninin çırılçıplak teshiri, Adana'da gözaltında cinsel işkenceye maruz kalan Figen Şahin, Erzurum'da üniveriste öğrencisi Z.İ adlı genç kadına yapılan cinsel işkence erkek devlet zihniyetinin kadın kimliğimize  ve özgürlüğümüze yönelik saldırıdır . AKP faşizmi bu sekilde sosyalist, ilerici ve yurtsever kadınların infaz, politik suikastlar ve cinsel işkence ile mücadele azimlerini geriletmeyi ve kırmayi amaçlıyor . AKP kadını ve özgürlüğünü yok sayma çaba ve anlayışındadır. Kadina yönelik siddeti din çığırtkanlığı adı altında gelenekselleştirerek kadını yok sayma çabası boşunadır.

AKP'nin saldırıları sosyalistlere yönelik gözaltı saldırısı ile sürdürülüyor. AKP- DAİŞ işbirliği ile gerçekleşen Suruç katliamında sağ kurtulan SGD-F ve ESP'liler bu kez gözaltı terörü ile yüzyüze kaldılar. Gözaltı sayısı bugün itibari ile 19'a yükseldi. 

AKP faşizminin ve Saray cuntasının kürt illerinde ve batı da gerçekleştirdiği kuşatma ve infazlar, gözaltı terörü başta Kürt halkı olmak üzere kadınlara, gençlere yönelik topyekün saldırının bir parçasıdır. Sosyalistlere yönelik gözaltı saldırısı Suruç'da yarım kalan topyekun yok etme amacını tamamlamak amaçlıdır. Bu saldırılara direnişimizle barikat olacağız... BAŞARAMAYACAKLAR!

Çünkü :Kürt halkımız direniyor. Özgürlük ve demokrasi güçleri, sosyalist güçler direniyor. Kadınlar direniyor... Gençler direniyor...

Göçmen kadınlar;

Bu katliamlar ve saldırılar her gün boğulmak istenen sesimizi daha fazla ezmek içindir.... Güçlü haykırışlarla gücümüzü birleştirelim... birleştirelimki savaşın saltanatına son verelim....

AKP faşizmine direneceğiz, boyun eğmeyeceğiz...  

SOSYALİST KADINLAR BİRLİĞİ 

924