Cumartesi Nisan 27, 2024

Şehîd Helmet Dêraluk Devrimci Operasyon: 61 işgalci cezalandırıldı, çok sayıda silaha el konuldu

kaypakkaya haber
HPG, Zap’ta gerçekleştirilen Şehîd Helmet Dêraluk Devrimci Operasyonu’nun sonuçlarını açıkladı. Operasyonda en az 61 işgalci cezalandırıldı, 20 cenazenin üzerine gidildi. Çok sayıda silah ve askeri malzemeye el konulurken, geri kalanlar da imha edildi.

 

HPG Basın İrtibat Merkezi, Şehîd Helmet Dêraluk Devrimci Operasyonu’nun sonuçlarını açıkladı. HPG, “Güçlerimiz 12 Ocak günü Zap’taki işgalcilere yönelik Şehîd Helmet Dêraluk Devrimci Operasyonu’nu gerçekleştirdi. En az 61 işgalcinin cezalandırıldığı, 4 işgalcinin yaralandığı, onlarca silah ve askeri malzemeye el konulup, geri kalanlarının tümünün ateşe verilerek imha edildiği devrimci operasyon başarılı bir şekilde tamamlandı. Şehîd Helmet Dêraluk Devrimci Operasyonu işgalci Türk ordusuna ağır bir darbe vurup faşist AKP-MHP rejimini sarstı. Faşist AKP-MHP rejimi ve özel savaş medyası aldığı darbenin şokunu atlatabilmek ve yaşanan savaşın hakikatini kamuoyuna yansımasını engellemek için kendi kayıplarını gizledi. Aynı zamanda rastgele hava ve kara bombardımanları gerçekleştirerek güçlerimize birçok kayıp verdirdiğini iddia etti. Ancak faşist AKP-MHP rejiminin, yetkilerinin ve Türk ordusunun belirttikleri tamamen yalandır. Devrimci operasyon sürecinde ve sonrasındaki günlerde kahramanca savaşan Serxwebûn ve Rizgar yoldaşlarımız şehadete ulaşmış, bu yoldaşlarımız dışında hiçbir kaybımız yaşanmamıştır. Her iki yoldaşımızın ayrıntılı kimlik bilgileri daha sonra yurtsever halkımıza ve kamuoyuna açıklanacaktır” dedi.

İŞGALCİLER EŞ ZAMANLI HEDEFLENDİ, 20 İŞGALCİNİN ÜZERİNE GİDİLDİ

HPG, gerçekleştirilen eylemler ve işgalci Türk ordusunun saldırılarına ilişkin şunları belirtti:

“Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

12 Ocak saat 17:10’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere yönelik Şehîd Helmet Dêraluk Devrimci Operasyonu gerçekleştirildi. Profesyonel devrimci operasyon güçlerimiz tarafından; ilk olarak işgalcilerin çevresine döşemiş olduğu tüm mayın, askeri teknik ve teller devre dışı bırakıldı. Tamamen güçlerimizin inisiyatifinde saldırı ve sızma taktikleri ile başlayan devrimci operasyonda, eş zamanlı olarak Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki tüm işgalciler hedeflendi. Devrimci operasyon kollarımız 20 işgalcinin cenazesinin üzerine giderek cezalandırıldıklarını netleştirip kayıt altına alarak belgeledi. İşgalcilere ait diğer yerler de ağır, orta otomatik ve ferdi silahlar ile etkili şekilde vuruldu. Profesyonel devrimci operasyon gücümüz, işgalcilere ait 4 kasa el bombasına, bombaatar silahına ve güllerine el koyarak işgalcilere karşı kullanıp, düşmanı kendi silahlarıyla vurdu. Bu devrimci operasyonda 61 işgalcinin cezalandırıldığı, 4 işgalcinin de yaralandığı netleştirildi. Etkili şekilde vurulan birçok çadırdaki işgalci de cezalandırıldı, ancak bunların sayıları netleştirilemedi. Bu devrimci operasyonda güçlerimizce işgalcilere ait 6 yaşam yeri, 3 konteynır, 11 mevzi, 2 lojistik yeri, 1 cephane yeri, 1 muhabere sistemi, 1 jeneratör, 1 radar sistemi, 1 normal mobesse kamerası, 1 termal mobesse kamerası, 2 A4 silahı, 2 büyük zincirli bombaatar silahı ve 8 cep telefonu ateşe verilerek imha edildi. Devrimci operasyonda Serxwebûn ve Rizgar yoldaşlarımız Apocu fedai ruh ve yüksek cesaretle çatışarak şehadete ulaştı. İki yoldaşımız dışında hiçbir kaybımız yaşanmadı. Bu devrimci operasyonda işgalcilerin üzerindeki; 7 adet MPT-55 ferdi silah, 250 adet MPT-55 silah mermisi, 4 adet tamburlu bombaatar silah, 1 adet tekli bombaatar silah, 2 adet BKC orta otomatik silah, 200 adet BKC orta otomatik silah mermisi, 5 adet termal dürbünü, 7 adet gece dürbünü, 2 adet silah lazeri, 5 adet silah dürbünü, 1 adet silah noktalayıcı, 2 adet muhabere cihazı ve 1 adet yedek bataryası, 2 adet ışıldak, 2 adet bıçak, 3 adet sis bombası, 5 adet termal dürbün pili, 3 adet zırhlı hücum yeleği, 2 adet askeri parka ve 2 adet kulaklığa el konuldu.

13 Ocak saat 13:10’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ferdi ve orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırıldı ve 1 mevzi imha edildi.

YJA STAR GERİLLALARINDAN EYLEM

Zap bölgesi;

13 Ocak saat 12:00’da Şehîd Îbrahîm Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

12 ve 13 Ocak’ta Garê bölgesinin Şiyê, Girê Zengil alanı 4 kez, Xakurkê bölgesinin Ava Lolanê, Xinêreya Jor, Sinînê alanı 5 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 7 kez, Metîna bölgesinin Bêşîlî, Serê Metîna alanı 2 kez, Qendîl bölgesinin Balayan, Boblîska alanı 5 kez olmak üzere; toplam 23 kez savaş uçakları ile bombalandı. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda hiçbir kaybımız yaşanmadı.

Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgeleri toplarla bombalandı.”

282