Cumartesi Nisan 27, 2024

“Rojava’yı dün savunduğumuz gibi bugün de savunuyoruz!”

kaypakkaya haber
Faşist Türk devletinin Rojava saldırılarına karşı Avrupa’da çeşitli eylemlilikler gerçekleşmektedir. Eylemlerde “Rojava’yı dün savunduğumuz gibi bugün de savunuyoruz!” mesajı verildi. Bu eylemlerden biri de Atina’da, Yunanistanlı kurumlar ile Türkiyeli devrimci örgütler (TKP/ML, MKP, DKP, SYKP, MLKP), KCDK-E ve PYD tarafından gerçekleştirildi

 

Özelde Kürtlere dönük saldırılarıyla ülke gündemini değiştirmeye çalışan faşist Türk devleti; her zaman olduğu gibi bugün de iç ve dış politikada girdiği siyasi ve ekonomik kriz bataklığından kurtulmanın yolunu; Kürt halkına saldırmakta ve şovenizmi körüklemekte görmektedir. Kürtlere saldırmakta sınır tanımayan devlet; Rojava Kürtlerine dönük sık sık olduğu gibi tehdit açıklamaları yapmanın ötesine geçerek daha önce Efrîn’i işgal etti. Bu işgalin ardından TC’nin Rojava saldırıları devam etmektedir. “Fırat’ın Doğusu”nu dilinden düşürmeyen faşist Erdoğan; geçtiğimiz günlerde Rojava’ya dönük saldırı tarihi vermişti.

Faşist Türk devletinin Rojava saldırılarına karşı Avrupa’da çeşitli eylemlilikler gerçekleşmektedir. Birçok farklı kesimden yapılan ortak eylemliliklerde “Rojava’yı dün savunduğumuz gibi bugün de savunuyoruz! Rojava halkı yalnız değildir” mesajı verildi.

“Rojava modeli; bugün tüm egemenlerin hedefi halinde”

Bugün de (15 Aralık) Atina’da, Yunanistanlı sol-sosyalist kurumlar ve anarşist gruplar ile Türkiyeli devrimci örgütler (TKP/ML, MKP, DKP, SYKP, MLKP), KCDK-E ve PYD ortak bir eylem yaptı. Örgütlerin çağrısıyla Akademia’da toplanan yüzlerce insan slogan ve zılgıtlarla Türk Konsolosluğu önüne yürüdü.

Rojava şehitleri şahsında tüm devrim şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından PYD adına bir açıklama yapıldı. Açıklamayı yapan Doktor İbrahim: “Türk devletinin Kürt düşmanlığını, tarihten bugüne yapılan katliamlardan, hak gasplarından biliyoruz. Bugün de bu katliamlarını ve hak gasplarını; Türkiye’de olduğu gibi Rojava’da da yapmak istemektedir. Bu saldırıları aynı zaman da emperyalist devletlerle olan ilişkilerinin de bir ürünüdür. Ortadoğu haklarına umut olan Rojava modeli; bugün tüm egemenlerin hedefi halindedir. Aynı zamanda IŞİD’den farksız olan Türk devleti; bugün emperyalistlere yaranmanın, Rojava’da pay almanın peşindedir” dedi.

“Türk devletinin Rojava’ya girişi olur ama çıkışı olmaz!”

Devamında ortak mücadelenin önemine değinen Doktor İbrahim: “Kobanê’yi dün barbar IŞİD çetelerine karşı nasıl savunduysak, bugün de faşist Türk devletine karşı Rojava’yı öyle savunacağız. Türk devletinin Rojava’ya girişi olur ama çıkışı olmaz!”sözleriyle açıklamasını bitirdi.

Devamında Yunanistanlı kurumların yaptığı açıklamalarla eylem sonlandırıldı. Rojava’ya desteğin öneminden bahseden Yunanistanlı kurumlar, faşist Türk devletine karşı Rojava’yı savunacaklarını belirttiler.

Atina’dan Özgür Gelecek okuru 

807