Cumartesi Nisan 27, 2024

PŞTA: “Nesibe Kaş mücadelemizde yaşayacak”

kaypakkaya-partizan
Devrim ve demokrasi mücadelesinin sessiz emekçilerinden biri olan Nesibe Kaş, dün öğle saatlerinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirerek ölümsüzleşti. Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri faaliyetçisi olan Nesibe Kaş için bir açıklama yapan PŞTA, Kaş’ın mücadele yaşamını örnek vererek “Nesibe Kaş yoldaşı ölümsüzlüğe uğurlarken fedakar yaşamı ve bağlılığı bizlere örnek ve yol gösterici olacaktır. Yaşamından öğrenecek ve onu unutmayacağız” dedi.

 

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

Nesibe Kaş Şehit Ve Tutsak Ailelerinin Mücadelesinde Yaşayacak!

Devrim ve komünizm şehitlerini anmaya hazırlandığımız bugünlerde yaşamının büyük bir kısmını çeşitli faaliyet alanlarında devrim mücadelesine adamış bir yoldaşımızı, Nesibe Kaş’ı ölümsüzlüğe uğurluyoruz. Yaşamın ve mücadelenin karşısına çıkardığı zorlukları emekle, ısrarla alt etme çabasından bir an olsun geri durmayan yoldaşımız umutla ve dirençle başladığı yaşama veda etti. Bir yılı aşkın bir süredir yakalandığı kansere karşı mücadelesi emektar bedenini güçsüz bırakarak hastalığa yenik düşürdü. En onulmaz acılarla, sınır konulmayan paylaşımlar ve sevinçlerle dolu dolu sürdürülmüş bir yaşama zamansız ve erken veda eden yoldaşımız mütevaziliğiyle, dürüstlüğü ve emektarlığı ile iz bırakan bir yaşam serüvenine sahiptir. Faşist devletin baskı ve katliamlarınakarşı devrimci tutsakların mücadelesinin yanında saf tutarak başlayan mücadele serüveni yine Partizan Şehit Ve Tutsak Ailelerinin örgütlü bir faaliyetçisi olarak yaşamının son anına kadar devam etti. Devletin katletme politikasının ve infazların yoğunluk kazandığı dönemde Elazığ İHD’nin kurucuları arasında yer alarak demokratik alanda mücadelesini sürdürdü. Gerilla bölgesinde yerel çalışmalarda yer alan Nesibe yoldaş Dersim gerilla birliklerinde de yer aldı. Mücadelenin birçok alanında görev alarak kendisini var etmekten bir an olsun geri durmadı.

Parti ve devrim şehitlerini andığımız günlerde bir yoldaşımızı daha ölümsüzlüğe uğurlamamız acımızı derin, kinimizi ve öfkemizi sınırsız kılmaktadır. Aynı kini ve öfkeyi şehitlerimizin mezarı başında sıkılı yumruğuyla, haykırdığı sloganlarlaen derinlerde yaşayanlardan biriydi Nesibe yoldaş. Hastalığının ilerlemesine karşın 2014 yılının Ocak ayında Sarıgazi’de yoldaşlarımızın mezarı başında yapılan anmaya katılmaktan kimse alıkoyamadı onu. Yaşama ve mücadeleye karşı duyduğu bağlılık, hissettiği sorumluluk onu kitle eylemlerine sürüklemekte, yoldaşlarımızın mezar başlarına taşımakta, şehit ve tutsak ailelerimizin acılarını ve sorunlarını paylaşmaya sevk etmektedir.

Yaşam mücadelesi de en az devrim mücadelesine verdiği emek kadar fedakarlıklarla özveriyle doludur yoldaşın. Yaşamını emek ve özveriyle yoğuran Nesibe yoldaş her zaman emeğiyle var olmayı prensip haline getirmiş, almaya değil vermeye ve katkı sunmaya kodlanmıştır. Asalaklığa, üretmeden varolmaya karşı yaşamıyla pratik tutum alarak değerlerimizin korunmasında her zaman kıskanç ve duyarlı davranmıştır.

Nesibe Kaş yoldaşı ölümsüzlüğe uğurlarken fedakar yaşamı ve bağlılığı bizlere örnek ve yol gösterici olacaktır. Yaşamından öğrenecek ve onu unutmayacağız. Nesibe Kaş yoldaşı anarken değerli hatırası önünde saygıyla eğiliyor, acısını paylaştığımız ailesine başsağlığı diliyoruz.

Nesibe Kaş kavgamızda yaşayacak!

Devrim ve komünizm şehitleri ölümsüzdür!

Partizan Şehit Ve Tutsak Aileleri


2095

Son Haberler