Pazar Nisan 28, 2024

Partizan ve Sınıf Teorisi'nden Anma etkinliğine çağrı

kaypakkaya haber
Dünya ve Türkiye/kuzey Kürdistan - Türkiye Kürdistan devrim tarihi açısından mayıs ayının önemi yadsınamaz. Bu yıl alışılagelmiş biçimin dışında gerçekleştirmek zorunda kaldığımız anma etkinliğimizin coşkusunu çeşitli biçimlerde sizlere taşıyan,eylem ve etkinlikler aracılığıyla, SINIF TEORİSİ ve PARTİZAN adına sizleri selamlıyoruz.


Mahirler, Denizler, Kaypakkayalar, Mazlumlar bu mücadelelerin sembolü olmakla birlikte, ulusal ve devrimci hareket önderleri olarak şehitler kervanında yerlerini alan önder simalar olarak tarihe geçtiler. On binlerce şehidimiz devrimin yediverenleri olarak tarihin aydınlık sayfalarına kazılarak yazıldılar. Devrim, sosyalizm ve Komünizm mücadelesinde ölümsüzleşen ve her biri devrimimizin köşe taşı olan parti ve devrim şehitlerini anma görevini, onların özgür toplum ve özgür dünya kurma idealine bağlı olarak devrimci ve Komünist kulvarda nitelik verdikleri mücadelelerine ve mücadele anılarına bağlılık bilinciyle yerine getirir.

İBRAHİM KAYPAKKAYA yoldaş kurucu Komünist önderimiz olmanın ötesinde, Devlet , devrim, emperyalizm, faşizm, Kemalizm, Kürt ulusal sorunu ve ulusların kendi kaderini tayin hakkı ve TKP özelinde Türkiye Komünist hareketinin tarihi mirası konusunda en ileri ve en doğru görüşlere sahipti. Türkiye-Kuzey Kürdistan birleşik devrimine kapsamlı tahlil ve tespitleriyle ışık tutan Komünist çığırın ölümsüz siması Kaypakkaya yoldaşı bir kez daha sonsuz saygıyla anıyor, Kızıl direnişiyle sembolleşen Komünist çizgi rehberliğini selamlıyoruz...

Bu anlamıyla devrimcileri, demokrat tüm emekçileri İbrahim Kaypakkaya’nın 47. Ölümsüzlük yılı ve Devrim şehitleri anısına düzenleyeceğimiz anma etkinliğimize katılmaya çağırıyoruz.

PARTİZAN - SINIF TEORİSİ.

Tarih:16 Mayıs Cumartesi

Saat:16:00

Yer:Annasäule /Innsbruck

887