Cuma Nisan 26, 2024

Paris'te Berkin eylemine saldırı

kaypakkaya-partizan
.Paris'te Türkiye Büyükelçiliği önünde yapılan eyleme polis, biber gazıyla saldırdı. Kitle, saldırıya direnince, polis geri çekilmek zorunda kaldı.

 

Haziran ayaklanması sırasında polis tarafından vurularak öldürülen Berkin Elvan için Fransa'nın başkenti Paris'te göçmenler ayaktaydı.

Taksim Dayanışması Platformu'nun çağrısıyla yüzlerce kişi, Türkiye Büyükelçiliği önünde bir araya geldi, hep bir ağızdan "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" sloganını attı.

Polis, eylem başlar başlamaz kitleye biber gazı ile saldırdı. Büyükelçilik önünden ayrılmayan kitle, polisle çatıştı. Kitle, oturma eylemi yaparak direnişini sürdürünce polis geri çekilmek zorunda kaldı. Bu sırada bir kadın fenalaşırken, Young Struggle'dan bir gencin burnu kırıldı.

Taksim Dayanışması Platformu adına yapılan açıklamada, "Berkin Elvan'ın katleden AKP devletidir" denildi.

Faşizme karşı direneceklerini belirten Platform, "Faşizm insamlık suçudur. AKP ve devleti bu suçu işlemeye devam ediyor. AKP faşist devletin temel uygulayıcısıdır. Berkin Elvan, faşizme karşı genç öfkenin simgesi oldu" diye belirtti.

Halk Cephesi adına yapılan açıklamanın ardından kitle, "Her yer Taksim, her yer direniş", "Berkin Elvan onurumuzdur", "Anaların öfkesi katilleri boğacak" sloganlarıyla metroya yürüdü.

Metro içinde sloganlar atarak, konuşmalar yaptı, bildiriler dağıtıldi.

Eylem, Strasbourg Saint Denis Caddesi'nde son buldu.

Eyleme,Partizan, ACTİT, YS, SKB, FUAF, Halk Cephesi, Odak ve Devrimci Proleter de katıldı.

1606

Son Haberler