Cumartesi Nisan 27, 2024

Mehmet Yeşilçalı yoldaşları ve dostlarına selamlar iletti!

kaypakkaya-partizan
“Merak etme seni en yakın zamanda yanımızda göreceğiz, Alman Emperyalistlerin bu oyununu birlikte boşa çıkaracağız. Yoldaşların ve siperdaşların seninle birlikte” Alkış ve ıslaklarla içerden destekte bulunan Yeşilçalı’da “Dışarıdaki tüm yoldaşlarıma ve dostlara çok selamlarımı iletin”
  

Göçmenler haftası nedeniyle İsviçre‘nin bir çok yerinde yapılan etkinliklerle  göçmenlerin ve kağıtsızların yaşadığı sorunlar dile getirildi ve Mehmet Yeşilçalıya özgürlük sloganları haykırıldı. yaşadığı sorunlar dile getirildi ve Mehmet Yeşilçalıya özgürlük sloganları haykırıldı protesto edildi. 

20 Haziran tarihinde başlayan göçmenler haftası nedeniyle ilk eylemler Fransız kantonlarında yapıldı. Neuchatel kantonunda acık hava festival şeklinde yapılan etkinlikte,  KOMÜN Müzik Topluluğu “ATİK YALNIZ DEĞİLDİR” sloganı yazılı tişörtler giyerek, ATİK aktivistlerine yönelik yapılan tutuklamaları protesto ederek dayanışma içinde bulundular.  

Aynı gün, 20.06.2015 tarihinde, Fribourg şehrinde ise İTİF, Anarşist Gruplar ve Anti Faşistlerin katıldığı bir yürüyüş gerçekleşti. 

Yürüyüşte Mehmet Yeşilçalı’ya özgürlük sloganları haykırıldı!

Yapılan yürüyüşte İsviçre ATİK’le Dayanışma Komitesi, Fransızca Yeşilçalıya özgürlük pankartı açıldı ve bildiriler dağıtıldı. Yürüyüş boyunca,  Akdeniz sularında bilinçli olarak göçmenlerin taşıdığı gemilerin batırılması, mültecilerin yaşadığı sağlıksız koşullar, kağıtsızların tanınmaması gibi bir çok sorunların dile getirildi. Yürüyüş sonrası miting alanında, ATİK’le dayanışma komitesi adına yapılan konuşmada, Almanya ve Türkiye işbirliği ile yapılan operasyon ve tutuklamaların hukuk dışı olduğu, ATİK’in yıllarca demokrasi mücadelesine yıllarca hizmet etmiş, yasal bir kurum olmasına rağmen aktivistleri tutuklanmış olup, terör örgütü listesine konulmak istenilmesi kabul edilir bir durum değildir. İsviçre’de tutuklu bulunan Mehmet Yeşilçalı’nın özgür olması için her türlü yasal ve meşru zeminde çalışmaların devam edeceğine vurgu yapılarak dayanışma gösterilmesi istendi. Mitingde yapılan konuşmalar sonrasında komite Fribourg hapishanesinde tutuklu bulunan Yeşilçalı’ya destek amaçlı hapishane önüne gidileceği anonsu üzerine bir gurup hapishane önüne gitti. 

Hapishane önünde; “Dışarda içerde hücreleri parçala”  sloganı haykırıldı!

Hapishane önünde kitle, Fransızca,  Almanca ve Türkçe “Mehmet Yeşilçalı yalnız değildir””Mehmet Yeşilçalı’ya özgürlük” “Tüm Politik tutsaklara özgürlük” sloganları atılmasıyla birlikte, içeriden Mehmet Yeşilçalı dışarıdaki sesin duymasıyla ”Yaşasın devrimci dayanışma” sloganı ve dayanışma gösteren herkesi selamlıyorum söylemesiyle, coşku ve hüzün aynı anda yaşanıldı. Komitenin sesli olarak “Merak etme seni en yakın zamanda yanımızda göreceğiz, Alman Emperyalistlerin bu oyununu birlikte boşa çıkaracağız. Yoldaşların ve siperdaşların seninle birlikte” Alkış ve ıslaklarla içerden destekte bulunan Yeşilçalı’da “Dışarıdaki tüm yoldaşlarıma ve dostlara çok selamlarımı iletin” demesinin ardından “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganı ve alkışlarla hapishane önünden yapılan eylem bitirildi.   

     
1256

Son Haberler