Pazar Nisan 28, 2024

Kürt Kadınlarının Özgürlük yürüyüşünü Selamlıyor, Dayanışmayı Büyütmeye Çağırıyoruz!..

kaypakkaya-partizan

 

Kürt ulusunun uzun yıllardır sürdürdüğü özgürlük mücadelesi, mevziler kazanarak ilerliyor. Rojava Devrimi ve Kobane direnişinin yanı sıra Kuzey Kürdistan da öz yönetimlerin oluşturulması, bu mevzilerin önemli parçalarıdır.

15 Şubat komplosunun (PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın uluslararası komplo ile gözaltına alınarak Türk sömürgeciliğine teslim edilmesi) yıl dönümü nedeniyle Avrupa da, "Öcalan'a Özgürlük Kürdistan'a Özgürlük!" şiarıyla 3 koldan başlayan ve Strasburg'da sonlandırılacak yürüyüş, mevzilerin sağlamlaştırılması bakımından önemlidir.

Başta PKK lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü olmak üzere kazanılmış mevzilerin siyasal statüsü için yapılan bu yürüyüş; ulusların kendi kaderlerini tayin hakkı bakımından olduğu kadar, insani talepler bakımından da tüm ilerici, demokrat, devrimci ve sosyalistleri, kadın ve kadın örgütlerini göreve çağırmaktadır!..

Kadın devrimi olan Rojava'nın ve Kobane'nin güvenliği için Rojava ve Kantonlarının siyasal statüsünün tanınması, Kürt ulusunun özgürlük hareketi PKK'nin terör örgütleri listesinden çıkarılması, Kobane'nin yaralarının sarılması amacıyla yapılan yürüyüş; tüm insan hakları savunucularını göreve çağırmaktadır!..

SKB (Sosyalist Kadınlar Birliği) olarak; Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi'nin Frankfurt, Bern ve Lüksemburg'dan başlatacağı yürüyüşü desteklediğimizi, bulunduğumuz tüm alanlarda yürüyüş kollarındaki yerimizi alacağımızı kamuoyuna duyuruyor, tüm dostlarımızı ve kadınları dayanışmaya, Kürt ulusunun taleplerini sahiplenmeye çağırıyoruz!..

Yaşasın Ezilen ve Sömürülenlerin Birleşik Mücadelesi!..

Jın Jiyan Azadi!

AvEG-KON

SOSYALİST KADINLAR BİRLİĞİ  


1265