Pazar Nisan 28, 2024

Kaypakkaya 50. ölümsüzlük yılında binlerin katılımıyla anıldı

Komünist Önder ibrahim Kaypakkaya, katledilişinin 50'inci yılında binlerin katılımıyla Almanya’nın Ludwigshafen kentinde anıldı.

 

Komünist Önder İbrahim Kaypakkaya’ya dönük yasakların arttığı bir dönemde ardılları Partizan ve Sınıf Teorisi, katledilişinin 50 yılına ilişkin düzenledikleri anma etkinlikleri dizisinin finali Almanya’nın Ludwigshafen kentinde birlik, öfke ve kararlılık çağrılarıyla binlerin katılımıyla sonuçlandı.

Partizan ve Sınıf Teorisi tarafından düzenlenen gece etkinliği, devrimci mücadele içerisinde yaşamını yitirenlerin adlarının ve resimlerinin yer aldığı sinevizyon gösterimi eşliğinde “Mücadeleleri mücadelemiz, kavgaları kavgamız, savaşla bütünleşen devrimci yaşamları rehberimizdir” sloganıyla başladı.

Etkinliğin devamında şair Keremo’nun İbrahim Kaypakkaya’nın hayatına ilişkin hazırladığı belgeselin gösterimi yapıldı. Kitle tarafından ilgiyle karşılanan belgesel, salonda alkışlarla beğeni aldı.

Gece Tertip Komitesi: Yaşasın birleşik devrimci  mücadelemiz

Devrim davasında ölümsüzleşenlerin tarihsel mirasını ve geleceği kazanma bilinçlerini bir kez daha kuşanarak, devrim-sosyalizm ve komünizme ulaşma perspektifiyle sürdürdükleri mücadelenin kararlılığını vurgulayan Gece Tertip Komitesi, yaptığı konuşmada katılımcıları en içten devrimci duygularıyla selamladı.

“Bu Çelik Aldığı Suyu Unutmayacak” diyen Gece Tertip Komitesi, “Yaşasın her alanda  birleşik devrimci  mücadelemiz” sloganıyla açılış konuşmasını bitirdi.

Sınıf Teorisi: Devrimci fırtınalar yaratmak için görev başına

Geceye ilişkin Sınıf Teorisi adına gerçekleşen konuşmada ise, “Şimdi sağlam bir komünist bir birlik için köklerimize dayanarak ve günümüzün temel ve güncel sorunlarına cevap veren yeni, devrimci bir program seviyesine ulaşmak ve pratik nitel çıkışlar gerçekleştirmek zorundayız” denildi. “İnsanlığın ve tüm canlıların geleceği komünizmle garantiye alınabilir” ifadelerini kaydeden Sınıf Teorisi, dünya sınıf hareketlerinin yükselişe geçmesinin bu ihtiyacı ortaya koyduğunu vurguladı.

“Hızlı yol almak istiyorsan yalnız git ama, eğer uzağa gitmek istiyorsan, o zaman birlikte yürü” diye bir Afrika atasözünü hatırlatan Sınıf Teorisi sözcüsü, “İleri bir sosyalist toplum modeli ve yeni asgari devrim programımız ışığında görevlerimize dört elle sarılmak ve devrimci fırtınalar yaratmak için görev başına” ifadeleriyle çağrıda bulundu.

Geceye görüntülü destek mesajları

Gecenin devamında, Halkların Birleşik Devrim Hareketi(HBDH), Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH), Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri(DKP/BÖG), Filipinler Komünist Partisi(FKP), Burkina Faso’dan Maoistler, Devrimci Komünarlar Partisi/Birlik(DKP/Birlik), TKP-ML TİKKO Rojava Komutanlığı da mücadele alanlarından gönderdiği görüntülü destek mesajlarıyla geceyi  selamladı.

‘İbrahim Kaypakkaya alçak gönüllü, mütevazi biriydi’

İbrahim Kaypakkaya ile birlikte bir dönem mücadele arkadaşlığı yapan Ali Taşyapan da geceye katılarak Komünist Önder İbrahim Kaypakkaya ile anılarından bahsetti. İbrahim’in sanata, kültüre ve daha birçok farklı alanada bilgisiyle öne çıktıına dikkat çeken Taşyapan, devrimci önderler arasındaki farkındalığından bahsederek, gördüğü İbrahim’in, yoldaşlarına karşı  alçakgönüllü ve mütevazi olduğunu söyledi.

Partizan: İbrahim Kaypakkaya, sönmeyen meşalemizdir

Komünist Önder İbrahim Kaypakkaya’yı anma etkinliğini düzenleyen Partizan, İbrahim Kaypakkaya’nın görüşlerinin Türkiye ve Türkiye Kürdistanı’nda, Rojava’da çeşitli milliyet ve inançlardan halkın mücadelesi içinde; dağ başlarında, köylerde ve şehirlerde, fabrikalarda ve yoksul mahallelerde, okullarda, işkence hanelerde, hapishanelerde kurtuluşun anahtarı olarak yol göstermeye ve önderlik etmeye devam ettiğini belirtti.

Partizan, Sınıf Teorisi ile birlikte örgütledikleri anma etkinliğine ilişkin, 5 aya yakındır süren ortak kampanya sürecinin özveriyle, tüm grupçu ve ben merkezci tavır ve davranışlardan arınarak, Komünist Önder İbrahim Kaypakkaya yoldaşı sahiplenme ve savunma duygusunu hep önde tuttuğunu ifade etti.

Partizan ve Sınıf Teorisi taraftarları, faaliyetçileri ve kampanya sürecinde yardımcı olan herkesi kutlayan Partizan, dost kurum Sınıf Teorisi ile bu eylem birliğinin bundan sonra da birçok alanda daha da güçlendirerek birlikte hareket edeceklerinin kuşkusunun olmamasının altını çizdi ve “İbrahim Kaypakkaya, sönmeyen meşalemizdir” dedi.

PKK: Kaypakkaya yoldaş şahsında andımızı yineliyor, mutlaka kazanacağımızı belirtiyoruz

Partiya Karkerên Kurdistan(PKK), geceye gönderdiği dayanışma mesajında parti olarak mayıs ayını şehitler ayı, 18 Mayıs’ı ise şehitler günü olarak kabul ettiklerini ifade ederek, Komünist Önder İbrahim Kaypakkaya için şu tespitlerde bulundu:

“Devrimci lider kişilikler bir ömre sığacak pratikleri birkaç yıla sığdırmayı başaranladır. Tarihi kişilikler böylesi pratiklere açığa çıkarlar. İbrahim yoldaş da Türkiye devrim tarihinde bunu başaran devrimci lider kişiliklerindendir.  İbrahim yoldaş nasıl bir parti, nasıl bir devrim sorularına belirlenmiş sınırlar dışında cevap oldu. ‘Ne yapmalı, nasıl yaşamalı, nasıl direnmeli?’ diye sorulduğunda bir adrestir İbrahim yoldaş. Partide lider ve militan, orduda komutan ve savaşçı, zindanda direnişçi nasıl olmalıdırın adıdır İbrahim yoldaş. Gösterdiği cesaret, irade, inanç ve kararlılıkla Türkiye devrim hareketinin devrimci önderlerinden olmuştur.”

PKK dayanışma mesajında son olarak, “Devrimci önder İbrahim Kaypakkaya yoldaş şahsında tüm devrim ve sosyaliz şehitlerinin anılarına bağlılık andımızı yineliyor, bu And’ın gereği olarak mutlaka kazanacağımızı belirtiyoruz” dedi.

Gecenin önemine ek olarak; Filistin Komitesi Stuttgart, MLKP Avrupa Komitesi, Yeni Komünizm Kollektifi, Türkiye İhtilalci Komünistler Birliği (TİKB), Almanya Trotz Alle Dem, Almanya Marksist Leninist Partisi (MLPD), Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), Bolşevik Partizan taraftarları ve İsviçre Komünist Gençlik Birliği(KJV) gönderdikleri dayanışma mesajları ile mücadele vurgusunu kaydettiler.

Gecenin programınada yer alana Grup Munzur, Hozan Dino, Mikail Aslan, Cemil Koçgiri, Grup Umuda Haykırış, Devrim Kavallı ve Partizan Halk Korosu da şarkılarıyla, türküleriyle ve marşlarıyla Komünist Önder İbrahim Kayppakaya’yı katledilişinin 50. yılında andılar.

387