Cuma Mayıs 10, 2024

HBDH Paris'te Ekim Devrimini selamladı

kaypakkaya-partizan
PARİS - Fransa'nın başkenti Paris'te Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), Ekim Devriminin 100. yılı dolayısıyla Stasbourg Saint Denis'de Kemer önünde etkinlik düzenledi.

 

"Yaşasın Ekim Devrimi" diyen HBDH temsilcisi, "Paris Komünü'nden sonra, insanlığın nihai kurtuluş yolundaki en büyük ayağa kalkışı olan Proleter Sosyalist Ekim Devriminin 100. yılındayız" dedi.

Rus işçi sınıfı ve emekçilerinin dünyanın en köhnemiş düzeni olan Rus Çarlığını yıkarak tüm insanlığın yolunu açtığı vurgulayan HBDH temsilcisi, "Ekim Devrimi, bir uluslar hapishanesi olan Rusya'da ulusların kölelik zincirlerini paramparça ederek, kendi kaderlerini tayin hakkını özgürce kullanmalarını sağlamıştır" diye belirtti.

HBDH temsilcisi, "Ekim Devrimi, köleleştirilmiş ve eve hapsedilmiş kadını özgürleştirerek kurtuluşunu sağladı. İşçi sınıfının ve köylülüğün esin alınmış emeğin toplumsal emeğe dönüştürdü" diye kaydetti.

HBDH temsilcisi, "Sosyalizm bugünde, işçi sınıfının, köylülüğün, kadınların, gençliğin ve ezilen bağımlı uluslarında kurtuluş yoludur. 1956'da Sovyetler'deki geriye dönüş sadece bir yol kazasıdır. Dünya çapındaki emperyalist barbarlıkla ezilen ve sömürülen insanlık ancak sosyalizmle kurtulacaktır" diye konuştu.

Sık sık, "Yaşasın Ekim Devrimi", "Yaşasın Marx, Lenin, Stalin", "Yaşasın enternasyonal dayanışma", "Yaşasın Rojava Devrimi" sloganları atıldı.

LENİN EVİ ÖNÜNDE ETKİNLİK

HBDH bileşenleri eylemin bitiminden sonra Paris'te bulunan Lenin Evi'nin önünde Fransa Devrimci Komünist Partisi (PC-RF), Yunanistan Komünist Partisi (KKE), Cezayir Demokrasi ve Sosyalizm Partisi (PADS) düzenlediği etkinliğe katıldı.

Lenin Evi'nin önünde yapılan eyleme HBDH yanı sıra, Güney Kore Halk Demokratik Partisi, Sri Lanka Halk Kurtuluş Cephesi de katıldı.

Eylemde ilk sözü alan PC-RF Genel Sekreteri, Ekim Devrimi öncesi uluslararası ve Rusya'daki durumu özetledi ve "Proletaryaya devrim yapması için parti lazım" dedi. Sovyetlerin Rusya'da yaşayan tüm halkları özgürleştirdiğine vurgu yaparak "Komünizmin gelmesi için ayağa kalkın" çağrısı yaptı.

Yunan Komünist Partisi (KKE) temsilcisi ise "Kapitalizme alternatif yeni bir dünya yaratabiliriz. Değişik ülkelerde sosyalizmin kazanımı kapitalizmi geriletecektir" dedi.

Sosyalizmin, Nazizmi ve her türden gericiliği alt ettiğini vurgulayan KKE temsilcisi, "Büyük Ekim Devrimi, komünist partileri, komünizmi değişen dünyaya göre yeni strateji ve taktik üretebilmeli" diye kaydetti.

Eylem diğer parti temsilcilerinin konuşmasıyla gecenin geç saatlerine kadar devam etti. 

Kaynak :ETHA

692