Perşembe Mayıs 9, 2024

Hannover Partizan okurlarından “Parti ve Devrim Şehitlerini Anma” etkinliğine çağrı

kaypakkaya-partizan
Proleterya Partisinin 1.Konferasında almış olduğu kararı gereği bir kez daha " Parti ve Devrim Şehitleri Anma Haftasında" ölümsüzleşenlerimizi anıyoruz.

 

Dünya'da egemenlerin işçi ve emekçi kitlelere karşı sömürü politikalarını artırdığı, Türk Hakim sınıflarının Efrin'e saldırı ve işgal girişimine giriştiği bir dönemde şehitlerimiz anmak daha büyük bir anlam ve önem kazanmaktadır. Tüm saldırı ve umutsuzluğa rağmen, umudu yeşertmenin ve kavgayı büyütmenin şartlardan biriside,şehitlerimizin davaya olan feda ruhu ile donanmaktan geçtiğini bilmek ve buna uygun adımlar atmak bu gün bir elzemdir. Asıl olan kolay değil, zor dönemlerde kavgaya sarılmaktır.Şehitlerimizin yaşamı ve mücadelesi bu konuda önemli dersler sunmaktadır. Zor görevleri yerine getirmenın yolu, yılgınlığın ve karamsarlığın türküsünü değil, kavganın ve umudun türküsünü söylemekten geçer.

Bu gün proleterya partisinin içinde bulunduğu durumu aşmak ve yeniden sınıf mücadelesinde oynamamız gereken rolü oynamak için, her birimizin bir kaç adım öne çıkması gerekmektedir. Birikmiş yığınca sorunlarının çözümünü hep " başka yerde" beklemek, her şeyden önçe şehitlerimizin ruhuna ters düşmektedir.Bir yandan olup bitenleri sorgulama, öte yandan mücadeleyi yükseltme görevi hepimizin omuzundadır. Süreç içerisinde bu bir görev değil zorunluluk bilinci ile yaklaşmalıyız.

 Hiç birimiz bu görevlerden kaçma lüksüne sahip değiliz.Parti ve Devrim şehitleride, bu zorlu şartları göğüslemenin önünde her birimiz için umudun altın harflerle tarihe kazınmasıdır.Ve Gökyüzünde zifiri karanlıkta pırıl pırıl parlayan yıldızların ışıltısı gibi yolumuzu aydınlatmaya devam ediyorlar.

Bu duygu ve düşünce ile Vartinikten Aliboğazına ve Rojava ya yitirdiklerimizi anıyor, tüm dost ve yoldaşları Kuzey Bölgesi Partizan Okurları olarak düzenleyeceğimiz "Parti ve Devrim Şehitlerini Anıyoruz" etkinliğine katılmaya davet ediyoruz.

1333