Cumartesi Mayıs 11, 2024

Halk Cephesi : Halkın Avukatı Ebru Timtik Ölümsüzdür

kaypakkaya haber
Halkın avukatı, adalet savaşçısı EBRU TİMTİK adil yargılanma talebiyle sürdürdüğü ölüm orucu direnişinin 238. Gününde, 27 Ağustos 2020 tarihinde şehit düştü.

 

“Susarsam eğer,

susarsam lal olsun dilim.

Susarsam, eğersem başımı

kopsun, kopsun bu başım eğersem.

El pençe divan durup

bir gün biat edersem size

Yazıklar olsun, yazıklar olsun bana!

Katilsiniz, Alçaksınız, Korkaksınız!”

Halkın avukatı, adalet savaşçısı EBRU TİMTİK adil yargılanma talebiyle sürdürdüğü ölüm orucu direnişinin 238. Gününde, 27 Ağustos 2020 tarihinde şehit düştü.

Halkın avukatı AYTAÇ ÜNSAL bugün ölüm orucu direnişinin 208. Gününde.

Özgür tutsaklar DİDEM AKMAN ve Özgür KARAKAYA ölüm orucu direnişinin 192. Gününde.

Halkın avukatları, umudun çocuğu Berkin için, Soma’da, Ermenek’te katledilen işçiler için, Haziran Ayaklanması’nda, Suruç, Ankara Gar ve Roboski’de katledilen evlatlarımız için aradılar adaleti. Onlar, evine ekmek alamayan emekçi halkımız için aradılar adaleti. Yalnızca adliye koridorlarında değil, sokaklarda, meydanlarda, fabrikalarda aradılar adaleti. Yalnızca dilekçelerle değil, sloganlarıyla, eylemleriyle, açlık grevleriyle ve ölüme yatırdıkları bedenleriyle aradılar adaleti… “Avukat ölse, mezarında hak arar!” diyerek aradılar.

Şimdi EBRU’muz için, HELİN’imiz, MUSTAFA’mız, İBRAHİM’imiz için adalet savaşını büyütme zamanıdır! Şimdi onlardan aldığımız bayrağı daha yükseklere taşıma zamanıdır!

Bir direniş sarsıyor Anadolu topraklarını. Ölümüne sürdürülen bir direniş bu. Emperyalizm ve işbirlikçisi oligarşinin teslim alma saldırılarına, imha hedefli kuşatmalarına karşı sürdürülen bir direniştir ölüm orucu direnişimiz. Sanatçısıyla, avukatıyla, tutsağıyla, emekçisiyle direniyor halkımız. Kızıldere’den bugüne devam ettirdiğimiz emperyalizm ve faşizmle uzlaşmama, teslim olmama geleneğimizi yeni şehitler vererek sürdürüyoruz. Emperyalizmin ve faşizmin kuşatmasını şehitlerimizle yarıyor, devrimci değer ve geleneklerimizi büyüterek şehitlerimizle zafere yürüyoruz!

EBRU TİMTİK ARTIK TÜM DÜNYA HALKLARININ ÖLÜMSÜZ AVUKATIDIR!

“Can için yalvarmam sana, Mazlumlar bana darılır”

Canlarını cübbe yaptı avukatlarımız. Adalet savaşını, fedayı kuşanarak büyüttüler. EBRU, canını ortaya koyarak savunduğu mazlumlar için şehit düştü. O, tüm mazlumların avukatı olduğu içindir ki, bu davayı kazanan olmuştur. Evet, EBRU halkların adalet mücadelesini, mazlumların davasını şehitliğiyle zafere ulaştırmıştır.

EBRU’nun katili, adaletsizliğin baş sorumlusu AKP iktidarıdır. EBRU’nun katili, R. Tayyip Erdoğan, Soysuz Süleyman, Abdülhamit Gül’dür. EBRU’nun katili İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’dir. Ebru’nun katili Yargıtay 16. Ceza Dairesidir. Adli Tıp Kurumu’nun, ‘hapishanede kalamaz’ raporlarını gizleyerek tahliyelerini engelleyen İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’dür.

HALKIMIZ!

AKP iktidarı şehidimiz EBRU TİMTİK’in cenazesinden de korkuyor. Adil yargılanma talebiyle sürdürdüğü ölüm orucu direnişinin, tüm ezilen, haksızlığa uğrayan halkımız tarafından örnek alınacağından ödü kopuyor AKP iktidarının. Korkmakta da haklıdır. Çünkü ölümü yenen bir iradenin üzerinde hiçbir gücün hükmü yoktur! EBRU ölümü yenerek ölümsüzleşti. EBRU şehitliğiyle AKP faşizminin adaletsizliğini tüm dünyaya duyurdu, gösterdi. Bunu engellemek için cenazemize bile saldırıyor faşizm. Ama nafile, EBRU’dan öğrendik; gün gün, hücre hücre, öfke öfke direnmeyi.

EBRU TİMTİK artık sorulacak hesabımızdır. Çektiği tüm acıların, saçının teline gelen zararın hesabını soracağız. Hayatı pahasına savunduğu, uğruna canını verdiği adalet talebini, katledilmesinin hesabını da ekleyerek gerçekleştireceğiz.

Ant olsun ki; zaferi şehitlerimize armağan edeceğiz.

Dünya Halklarının Ölümsüz Avukatı Ebru Timtik’i Saygıyla Anıyoruz! 

Ebru Timtik Ölümsüzdür!

Yaşasın Ölüm Orucu Direnişimiz!

Kahramanlar Ölmez Halk Yenilmez!

Halk Cephesi

496