Cuma Mayıs 10, 2024

Göçmenlere, devrimcilere, kadınlara düşmanlığa son verin!

kaypakkaya-partizan
Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu ve Yeni Kadın yönetici ve üyesi 9 kişi; TKP/ML yönetici ve üyesi olmak suçlamasıyla gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır.

 

15 Nisan günü başlayan, Alman polisinin Almanya ve işviçre’den başlattığı ve ardından Fransa’ya sıçrayan baskınların ardından Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu ve Yeni Kadın yönetici ve üyesi 9 kişi; TKP/ML yönetici ve üyesi olmak suçlamasıyla gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır.

Avrupa’da yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlı göçmenler içerisinde örgütlenen ve Türkiye gündemini yakından takip ederek, AKP hükümetinin temsil ettiği TC devletinin tüm baskı politikalarına karşı Avrupa’dan doğru kamuoyu oluşturan ATİK ve Yeni Kadın’a yönelik bu operasyonun tek başına alman hükümeti tarafından organize edilmediği açıktır. Keza tutuklananlara yönelik suçlamaların içerisinde “Türkiye’ye dönük eylem hazırlığında olmak” gibi iddiaların varlığı bile bu operasyonun Türk-Alman-Fransız devletlerinin ortak bir şekilde organize ettiğini göstermektedir.

ATİK ve Yeni Kadın’a yapılan operasyon ile;

1- Avrupa devletlerinin göçmenlere, devrimcilere, kadınlara karşı düşmanlığını bir kez daha ortaya sermiştir.

2- Avrupa devletlerinin, NSU gibi neo-faşist, neo-Nazi örgütlenmelerine kucak açtığını, koruduğunu ama göçmenlere, Müslümanlara nefret saldırıları örgütlemekten geri kalmadığını göstermiştir.

3- Ekonomik krizlerinin giderek derinleşeceğini gören Avrupa devletleri, başlattıkları bu operasyonla göçmen işçi ve emekçilerin hak arayışlarının önünü şimdiden kesmeyi planlamıştır.

ATİK ve Yeni Kadın’a yapılan operasyon ile;

1- İç Güvenlik Paketi ile ülkeyi koca bir F tipi hapishaneye çevirmeye çalışan AKP hükümeti, kendisine yönelik muhalefetin önünü kesmek istemekte ve bu yüzden de Avrupa ülkelerinde kendisine yönelik teşhirin etkisini kırmak istemektedir.

2- Türkiye’de işçi-emekçilerin direniş ve grevlerini Avrupa ülkelerine taşıyan ATİK’in önü kesilerek, işçilerin seslerinin ülke dışına taşması engellenmek istenmedir.

3- AKP hükümeti Şengal ve Kobanê’ye dönük beslediği kanlı çetelerin saldırılarına karşı Avrupa’da Kürt halkıyla dayanışma etkinlikleri örmesine, Türkiye’ye heyetler göndererek buradaki durumu Avrupa halklarına anlatmasına yönelik nefretini ortaya sermiştir.

4- Son olarak 7 Haziran seçimlerinde Avrupa’da oluşturulan ve HDP’nin seçimlerden güçlü çıkmasını amaçlayan komitede yer aldığını açıklayan ATİK ve Yeni Kadın’ın Kürt halkının hak ve özgürlükleri için verdiği mücadelenin Türk devleti tarafından sindirilemediği ortaya çıkmıştır. Türk devleti bu tür komplolarla HDP’nin Avrupa’daki etki alanını daraltmaya ve destek veren kurumların önünü kesmeye çalışmıştır.

Sonuç olarak bizler aşağıda imzası bulunan kurum ve kuruluşlar, aydın, yazarlar, sanatçılar, gazeteciler olarak ATİK ve Yeni Kadın’a yönelik operasyonu kınıyor ve tutuklananların bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz.

ATİK yalnız değildir!

Yeni Kadın yalnız değildir!

İmza metni imzaya açıktır

1037