Cuma Nisan 26, 2024

Fransa Reims'de 1 Mayis

kaypakkaya-partizan
1 Mayis Reims Partizan‏

 

İşçi sınıfının birlik mücadele zafer ve dayanışma günü olan 1 MAYIS'i PARTiZAN, ATiK, Yeni kadın korteji olarak tüm yoldaşlarımızı, devrimci, demokrat dostlarımızla diğer fransız kurumlarla birlikte ortak yaptigimiz 1 MAYIS yürüyüşümüzde omuz omuza, tek yürek coşkuyla birlikte kutladik.

Bu seneki 1 Mayis yurusumuz Maison des syndicat CGT Reims onunde sabah saat; 9'da bir araya gelerek toplandik.

“Emperyalizme fasizme tum gerici dusuncelere karsin” partizan “Contre L'impérialisme le fascisme et toutes sortes de reactions arrieres” Partizan pankartimiz ve Atik'li tutsak yoldaslarimizdan Sami Solmaz yoldasimizin özgürlügü için “Liberte a Solmaz Sami” Atik pankartimizla, ellerimizde Partizan, Atik ve Yeni Kadin filamalarimzla birlikte kortejimizi olusturduk.

1 Mayis kizildir kizil kalacak, Marks lenin mao viva viva, Biji Partime TKP/ML, Kurdistan Fasizme mezar olacak vb,, sloganlarizla yuruyus boyunca coskuyla haykirdik. Yuruyus sonunda fransizlarla birlikte cektigimiz halaylarimiz ve zilgitlarimizla renk kattigimiz bu seneki 1 Mayis sonlandirdik. Yuruyus suresince alanda Katledilisinin 43. yilinda Komunis onder Ibrahim Kaypakkaya'yi aniyoruz afis bildirisi ve Partizan Avrupa 1 Mayis bildirisi dagitimi gerceklestirdik.

REiMS PARTiZAN

914

Son Haberler