Pazar Mayıs 12, 2024

Fransa ATİK Komitesi

kaypakkaya haber
Esas olan anti-faşist, anti-emperyalist geniş demokratik kitlesel birliklerin ortak mücadelesini her alanda örgütlemektir.

 

10 Nisan 2022 tarihinde Fransa’da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu düzenlenecek. Eğer herhangi bir aday salt çoğunluğu sağlayamazsa, 24 Nisan 2022’de seçimin ikinci turu yapılacak. İkinci turda, ilk turda en çok oyu almış iki aday yarışacak. Burada en çok oyu alan Cumhurbaşkanı seçiliyor. Milletvekili seçimleriyse Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden iki ay sonra yani 12 ve 19 Haziran 2022 yapılacak.

Seçim süreci, politik tartışmaların ve taleplerin en fazla dillendirildiği bir süreci kendi içerisinde barındırmaktadır. Doğal olarak Türkiyeli göçmenlerin bu sürece dair yaklaşımları olacaktır. Ebetteki, Fransa’nın iç siyasal yaşamında yer almanın esas yolu sadece Cumhurbaşkanlığı ve parlamenter seçim mücadelesi olamaz. Bu sadece, demokratik-ekonomik hak ve özgürlük mücadelemizin alanını genişletmek, kamuoyunda bir etki gücü yaratmak anlamında önemsememiz gereken bir mevzidir.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde, Yaşadığımız, ürettiğimiz bu coğrafyada, karşılaştığımız ve bize dayatılan sorunların çözümüne hizmet edecek adımların atılması açısından. Türkiyeli göçmenler oy tercihlerini, göçmenlerin, işçi ve emekçilerin, ezilen halkların taleplerini savunan ve bunu kendi programına alan, demokrat, ilerici adayları desteklemek güncel politika açısından önemlidir.

Bugün olduğu gibi gelecekte de ezilen yerli ve göçmen halkları sıkıntılı günler beklemektedir. Bu günlerin coşkulu yarınlara everilmesi için, iç siyasal yaşamında yer almanın esas yolu sadece parlamenter seçim mücadelesi olamaz. Bu sadece, demokratik-ekonomik hak ve özgürlük mücadelemizin alanını genişletmek, kamuoyunda bir etki gücü yaratmak anlamında önemsememiz gereken bir mevzidir. Esas olan anti-faşist, anti-emperyalist geniş demokratik kitlesel birliklerin ortak mücadelesini her alanda örgütlemektir.

Birlik-Mücadele-Zafer!

FRANSA ATİK KOMİTESİ

486