Çarşamba Mayıs 15, 2024

Faşistler çok sayıda yerde saldırdı, yaralılar var

kaypakkaya-partizan
Ankara, Samsun, Niğde ve Erzurum başta olmak üzere faşist güruhlar, üniversite ve sokaklarda devrimci ve yurtseverlere saldırdı. Saldırılarda yaralananlar var.

 

Ege Üniversitesi'nde Kürt öğrencilere yönelik saldırı sırasında ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölmesinin ardından başlayan faşist saldırılar sürüyor.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi (DTCF) faşistler, pankart asarak provokasyon yaratmaya çalıştı. Irkçı sloganlar atan faşistlere karşı, devrimci ve yurtsever öğrenciler okula toplu giriş yaptı. Ülkücü grup okulun arkasındaki bir başka alanda bekleyişini sürdürürken gerginlik çıktı.

Polis, ırkçı faşist gruba müdahale etmedi. Olaylar nedeniyle Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde eğitime bir gün ara verildi. Ankara Ünirvesitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Fakültemizde güvenlik amacıyla 23 Şubat Pazartesi günü eğitim ve öğretime bir günlük ara verilmiştir" denildi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde faşistler, üniversite öğrencisi H.C.'ye saldırdılar. Saldırıda yaralanan H.C. hastaneye kaldırıldı.

Niğde Üniversitesi'nde faşistler, yurtsever devrimci öğrencilere saldırdı. Olaylarda Mehmet Dinç ile Raşit Yatkın isimli öğrenciler yaralandı, 4 öğrenci de gözaltına alındı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

VALİ: OLUR BÖYLE ŞEYLER, SEN DUA ET ALLAH OĞLUNU BAĞIŞLADI

Erzurum'da Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Mahallebaşı'nda gerçekleştirilen ve 2'si ağır 5 kişinin yaralandığı ülkücü ve polis saldırıları protesto edildi.

Açıklama yapan DBP ve HDP, saldırıların sona ermesi için esnafları kepenklerini açmaya çağırdı.

Bu arada ülkücülerin ve ardından da polislerin gerçekleştirdiği saldırının ardından Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde ağır yaralı olarak tedavi gören Hasan Emrecik'i ziyaret etti. Vali Altıparmak, Emrecik'in babası İlhami Emrecik ile konuşurken, tehdit edercesine, "Olur böyle şeyler. Dua et Allah oğlunu sana bağışladı" demesi dikkat çekti.

Faşistler Adıyaman, Eskişehir, Malatya, Adana, Mersin, Trabzon, İzmir, Darıca ve Kayseri'de de saldırılar gerçekleştirdi.


1357