Cumartesi Mayıs 4, 2024

Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri:Komünarcılar gelecek olan zaferin bedelini bugünden ödüyor. Mutlaka kazanacağız!

kaypakkaya haber
Aynur Ada, Cemre Heval’ in, Zahide Rosa Suk’un, İdil Güler’in mücadele mirasını en önde yürüttü ve Aynur Sertbudak’tan aldığı adını onun gibi taşıdı. Kadın kurtuluş mücadelesinin öncü ismi oldu.

 

Türkiye İşçi Sınıfı ve Ezilen Halklarına,

Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri Merkez Komite ve kurucu üyemiz Göze Altunöz (Aynur Ada) ve üyemiz, savaşçımız Yasin Aydın (İmran Fırtına) Türk devletinin Rojava topraklarını işgal saldırısına karşı direnişte ölümsüzleştiler.

Enternasyonal Özgürlük Taburu bünyesinde Türk sömürgeciliği ve işgalciliğinin Rojava’ya yönelik işgal saldırılarına karşı ilk günden itibaran en ön cephelerde konumlanan yoldaşlarımız kendilerinden önce ölümsüzleşenler gibi tarihe özgürlük tohumu oldular. İşgale, faşizme, sömürgeciliğe, emperyalizme geçit vermediler.

Partimiz ve Kadın Komünarlar Birliği/Kadın Özgürlük Gücü’nün kurucu komutasında yer alan Aynur yoldaşımız lise sıralarından Gezi barikatlarına kadar militan devrimciliğin ve kadın kurtuluş mücadelesinin öncüsü ve önderi oldu. Gezi direnişinin en tarihsel günü olan 11 Haziran’da barikatlardan bir adım geri atmadı, son mevzisine kadar direnişi Komutan Ulaş Bayraktaroğlu ile birlikte göğüsledi. Partimizin Kobane savaşına dahil oluşuyla birlikte DKP/BÖG’ün tüm kuruluş ve inşa çalışmalarında yer aldı, hiçbir görevde tereddüte düşmedi. Gerilla alanlarında birleşik devrim mücadelesinin kurmaylığını üstlendi, Kadınların Birleşik Devrim Hareketi’nin kuruluşunda aktif rol aldı. IŞİD çetelerinin yok edilmesinde Menbiç savaşı içerisinde yer aldı ve kadınların özgürlük mücadelesini bulunduğu siperlerde yükseltti. Aynur Ada, Cemre Heval’ in, Zahide Rosa Suk’un, İdil Güler’in mücadele mirasını en önde yürüttü ve Aynur Sertbudak’tan aldığı adını onun gibi taşıdı. Kadın kurtuluş mücadelesinin öncü ismi oldu.

İmran yoldaşımız partimizin genç ve dinamik mücadelesini Türkiye metropellerinde ve ölümsüzleştiği Rojava topraklarında yürüttü. Lise mücadelesinde fırtına gibi esen, işçi direnişlerinde mekik dokuyan, eylem alanlarında faşistlerden hesap soran, devrimciliğin sıkışmış kalıplarını paramparça eden bir militan devrimcilik örneğini Rojava topraklarında işgalci TC ordusu ve çeteleri karşısında yenilmez bir devrimci pratikle ortaya koydu. İmran yoldaşımızın neşesi ve heyecanı bulunduğu alanı devrimci eylemlerin merkezi haline getirdi. Aynur yoldaşımızla birlikte onlarca görevde yer aldı.  Aynur ve İmran yoldaşlarımız Rojava topraklarının savunulmasında tüm enternasyonalist devrimciler gibi inanç ve kararlılıkla savaştılar. Enternasyonal Özgürlük Taburu’nun cesur ve gözüpek savaşçıları olarak ardından yürünecek ayak izlerini miras bıraktılar.

DKP/BÖG olarak Türkiye işçi sınıfı ve ezilen halklarına çağrımızdır. Aynur ve İmran yoldaşlar Rojava savunmasında işgalciliğe, AKP-MHP faşizmine karşı mücadelede kurulması gereken hattı çizdiler. Bizler bu hatta işgalcilere, çetelere, faşizme geçit vermeyeceğiz. Türkiye metroplollerinde  sömürüye ve işgal edilmeye çalışılan Rojava topraklarında sömürgeciliğe karşı ezilen halklarla birlikte enternasyonalist birleşik devrimci savaşı yürütüyoruz. Dünya’nın bir çok yerinde yoksul halklar ayakta, kapitalist yağmaya karşı direniyor. Türkiye’ de adım adım işçi direnişleri, büyük patlamaları mayalıyor. Kölelik düzeninden kurtuluşun yolu ikircimsiz, cesurca devrime yürümekten ve ona hazırlanmaktan geçiyor. Komünarcılar gelecek olan zaferin bedelini bugünden ödüyor. Mutlaka kazanacağız! İmran ve Aynur yoldaşların yürüdüğü ışıklı yol, işçi sınfının kurtuluş yoludur. ! Faşizm yenilecek, devrimciler kazanacak!

Aynur Ada Ölümsüzdür! İmran Fırtına Ölümsüzdür!

Yaşasın Devrim ve Sosyalizm!

Yaşasın Birleşik Devrim Mücadelemiz! Yaşasın Rojava Direnişimiz!

Kahrolsun Sömürgecilik! Kahrolsun AKP-MHP Faşizmi!

Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri

7 Kasım 2019

 

Sicil Bilgileri

Adı/Soyadı: Göze Altunöz

Parti Adı: Aynur Ada

Doğum Yeri: Edirne

Doğum Tarihi: 31.05.1994

Şehadet Yeri: Til Temir

Şehadet Tarihi: 6.11.2019

………………………………………………….

Adı/Soyadı: Yasin Aydın

Parti Adı: İmran Fırtına

Doğum Yeri: Erzurum

Doğum Tarihi: 15.07.1995

Şehadet Yeri: Til Temir

Şehadet Tarihi: 6.11.2019

1877