Pazar Nisan 28, 2024

Bu kez Adil Yiğit'e yöneldiler...

kaypakkaya-partizan
Adil Yiğit yıllardır sürdürdüğü sol politik duruşuyla özellikle Hamburg’da tanınan bir isimdir. Türk, Kürt ve Alman çok sayıda kişinin kendisiyle gerekli dayanışmayı göstereceğinden eminiz.

 

ASM’nin kurucu üyelerinden, her genel kurulunun değişmez katılımcısı, ASM ile ilgili haberlere Avrupa Postası’nda sürekli yer veren Adil Yiğit’in oturma izni uzatılmadı ve Hamburg Yabancılar Dairesi tarafından ülkeyi terk etmesi istendi. Birkaç gün önce konuyla ilgili olarak Die Tageszeitung’a konuşan Yiğit, bunun dairedeki memur tarafından verilen bir karar olmadığı görüşünde… G 20 Zirvesi sırasında akredite edilmesine rağmen basın merkezine sokulmayan ve Erdoğan ve gizli servislerinin isteği üzerine gerçekleşen bu yasağı kamuoyuna duyuran Yiğit, 35 yıldır bulunduğu Almanya’daki bu kararın şaşırtıcı olmadığı görüşündedir. Tek hatası, Gezi olaylarının ardından Türkiye’de durumun değişeceği düşüncesiyle ilticasını geri çekmesi ve TC pasaportu alması olmuştur.

Adil Yiğit’e yönelik baskı ve yıldırmanın, Doğan Akhanlı örneğinin ardından Erdoğan ve AKP muhaliflerine yönelik yeni bir adımdır. Hiçbir fırsatı kaçırmıyorlar. Kimisine yönelik uydurma Kırmızı Bülten yayınlıyorlar, kimisinin oturma izninin iptali için uğraşıyorlar. Her yeni olay muhalif sürgünlerin asla rehavete kapılmaması gerektiğini, mücadelelerini sürdürürken dikkatli olmaya da devam etmelerinin önemini gösteriyor.

“Mücadele 3000 kilometre uzaktadır” belirlemesi eskide kaldı. TC devleti 1990’lı yıllardan başlayarak Almanya’da daha iyi örgütlendi. Türkiye’deki rejime karşı mücadele hem oradadır hem de buradadır. Tatil amacıyla ya da ziyaret için gittiği ülkelerde haklarındaki uluslar arası yakalama emri nedeniyle gözaltına alınan çok sayıda siyasi sürgün örneği bunu açıkça göstermektedir.

Adil Yiğit yıllardır sürdürdüğü sol politik duruşuyla özellikle Hamburg’da tanınan bir isimdir. Türk, Kürt ve Alman çok sayıda kişinin kendisiyle gerekli dayanışmayı göstereceğinden eminiz.

ASM de bu konuda elinden geleni yapacaktır.

AVRUPA SÜRGÜNLER MECLİSİ 

1950