Pazartesi Mayıs 13, 2024

Bizim Ülkemizde; Katile 'katil', hırsıza 'hırsız', faşiste 'faşist' derler

kaypakkaya-partizan
Faşist darbeci Kenan Evren'in ölümünün ardından açıklama yapan Devrimci 78'liler Federasyonu, Evren'e devlet ve askeri tören yapılmamasını istedi. Federasyon, "Ülkemizde; Katile 'katil', hırsıza 'hırsız', faşiste 'faşist' derler. Katiller de, hırsızlar da, faşistler de işledikleri suçlardan dolayı halka ve demokrasiye hesap vermek zorundadır" dedi.

 

Devrimci 78'liler Federasyonu, darbeci faşist Kenan Evren'in ölümünün ardından yazılı açıklama yayınladı, "Halka ve demokrasiye karşı işlediği bu suçların hesabını vermemiştir. Darbe düzeni de darbecilerini korumuştur. Korumaya devam etmektedir" dedi.

AKP'nin darbecilerle hesaplaşmak yerine darbecileri koruduğuna dikkat çeken Federasyon, 12 Eylül davasını hatırlattı, "12 Eylül cuntasının yargılanması sürecinde ve işkence davalarının açılması sürecinde mahkemelere müdahale ederek 12 Eylül darbesi ile hesaplaşmanın önünü kesmiştir. Cunta davası Yargıtay'da oyalanmaktadır. İşkence davaları AİHM kararlarına rağmen zaman aşımına uğradığı iddia edilerek reddedilmektedir. Cuntanın resmi sivil işbirlikçilerine dava açılamamıştır" dedi.

AKP'nin 12 Eylül anayasasından sonuna kadar yararlandığını, 12 Eylül'ün ruhu olan yüzde 10 seçim barajını kaldırmadığını belirten Devrimci '78'liler Federasyonu, şunları belirtti: "Faşist A. Kenan Evren'in cenazesine katılanı, arkasından methiyeler düzeni, hatta 'ah vah' diyenin gözümüzün üzerinde olduğunu bilmesini isteriz. Halka ve demokrasiye karşı suç işlemiş ve işlediği suçlar mahkeme kararı ile kanıtlanmış, müebbet hapis cezası almış bir suçluya eğer devlet töreni yapılmasına cüret edenler olursa hesap sorarız. Apoletleri sökülmüş böyle bir suçluya askeri tören yapılırsa, bu hukuk tanımazlığa, mahkeme kararını yok sayanlara itiraz ederiz, hesap sorarız. Böyle bir katile ve işkenceciye devlet mezarlığından yer ayırıp oraya gömmeye çalışanlara sessiz kalmayız, itiraz ederiz. hesap sorarız. Bunları yapmak suçu ve suçluyu övmektir."

12 Eylül faşist darbesine ve darbecilerine özenen darbe artıklarını uyarıyoruz. Bizim Ülkemizde; Katile 'katil', hırsıza 'hırsız', faşiste 'faşist' derler. Katiller de, hırsızlar da, faşistler de işledikleri suçlardan dolayı halka ve demokrasiye hesap vermek zorundadır."

 

1147