Cumartesi Nisan 27, 2024

Bir Selamda bizden!!!

kaypakkaya-partizan
Fransa-Reims Yeni Kadinlar olarak Atik'li yoldaslarimizi sahipleniyoruz. Kadinlar olarak bir selamda biz yolluyoruz bu vesileyle Banu kirvemize ve diyoruzki “Yalniz Degilsin, degilsiniz”

 

Tam bir sene once bugun Alman ve Turk devletleri kirli isbirligiyle, arka kapilar ardinda organize edilerek, es zamanli 15 Nisan 2015 de ATiK calisanlari ve aktivislerine yonelik yapilan operasyonda on kisi gozaltina alinip tutuklanmisti.

Bizler birinci yil vesilesiyle Yeni Kadin'lar olarak bu tutuklamalari pretesto etmek ve AtiK'le dayanismayi buyutmek icin tutuklu Yeni Kadin aktivisti Dr, Banu Buyukavci'yi sahiplenmek amaciyla biraraya gelerek toplu mektup yollama etkinliligi gerceklestirdik.

Avrupada gocmen Turkiyeli iscilerin sivil toplum kuruluslarina ozelde devrimci yurtsever sosyalist orgutlenmelere karsi yillardir baskici bir politika izledigini emperyalist devletlerin toplum bilincinde ilerici gocmenleri ve orgutluluklerini kriminalize etmek sindirmek ve faliyetlerini sinirlamak icin belli bir alan icinde tutmaya calistiklarini da biliyoruz. Ve esasta bir yil once Atik'e yapilan operasyon bundan bagimsiz degildir; bu saldiri tum devrimci demokrat kisilere ve kurumlara yapilmistir.

Ve bizler cok iyi biliyoruz ki bu saldirilar ne ilk nede son'da olmayacak. Zira “demokratik yasal haklarimizi korumak ve mucadele etmek dahi On'lari korkutuyor, ürkütüyor.

Tum saldirilarina karsin bizler hakli ve mesrulugumuzun verdigi gucle bilincle hareket ederek Reims Yeni Kadinlar olarak Atik'li yoldaslarimizi sahipleniyoruz. Kadinlar olarak bir selamda biz yolluyoruz bu vesileyle Banu kirvemize ve diyoruzki “Yalniz Degilsin, degilsiniz”

Yeni Kadin Reims/Fransa

962

Son Haberler