Cumartesi Nisan 27, 2024

ATİK; Yeni Yılda Emperyalist Saldırganlığa, Irkçılığa ve Ayrımcılığa Karşı Mücadeleyi Büyütmek Umuduyla…

kaypakkaya haber
Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) bir açıklama yayınlarak, 2024’ün mücadele ve direniş yılı olmasını diliyoruz! dedi. Açıklamanın tamamı;

 

Yeni bir yılı geride bırakmaya hazırlanıyoruz. Geride bırakacağımız 2023 yılı dünya halkları için; savaş, işgal, baskı ve katliamların en katmerlisini yaşadığımız bir zaman dilimi olmuştur. Özellikle emperyalist, Siyonist İsrail devleti tarafından Filistin halkına yönelik Gazze’de gerçekleştirilen katliamda 20 binin üzerinde insanı katletmesi, tarihe kara bir sayfa olarak eklenecektir. Aynı şekilde Ukrayna’da süren savaşta da binlerce insan hayatını kaybetti ve kaybetmeye devam etmektedir. Ve 2023 yılı emperyalist saldırganlığın, ayrımcılığın ve ırkçılığın en yoğun yaşandığı yıllardan biri olarak anılacaktır.

Dünya yer küremizde son yıllarda neredeyse her bölgesinde yaşanan savaşlar binlerce insanın hayatına mal olmaktadır. Yüzbinlerce insan yaşanan bu bölgesel savaşlarda, kuraklık, açlık ve doğal felaketlerden kaynaklı yaşam alanlarını terk etmek zorunda kalmaktadır. Göç yollarında binlerce insan hayatını kaybetmektedir. Tüm zorluklarla Avrupa ülkelerine gelebilenler de ırkçı ve ayrımcılıkla karşı karşıya bırakılmaktadır. Son birkaç aydır mültecilere yönelik süren tartışmalar, alınan gerici önlemler ve çıkartılan yeni yasalar Avrupa’yı mülteciler için açık hapishaneye çevirmektedir. Bu iki yüzlü politikalardan kaynaklı sürekli yerli ve göçmenler karşı karşıya getirilerek, ırkçı ve faşist hareketlerin yükselmesini sağlamaktadırlar. İtalya, Hollanda, Almanya, Belçika ve Fransa’da ki faşist partilerin aldıkları oy oranları bunu açıkça göstermektedir.

Birçok Avrupa ülkesindeki yeni yasal düzenlemelerde bu yönelimlere hizmet etmektedir. Toplantı ve gösteri yasası, güvenlik güçlerine verilen yeni yetkiler, işçilerin kazanılmış haklarına yönelik kısıtlamalar, Avrupa ülkelerinde hak ve özgürlüklere yönelik süre gelen saldırıların ara başlıklarını oluşturmaktadır. Bu tabi ki sadece Avrupa ülkeleriyle yetinmemektedir, bütün ülkelerde paralel şekilde bu saldırılar bir paket şeklinde uygulanmaktadır.

Geride bıraktığımız 2023 yılı ayın zamanda mücadele ve direnişlerinde durmadan devam ettiği bir yıl oldu. Tüm Avrupa ülkelerinde yaşanan işçi grevleri, Fransa başta olmak üzere göçmenlere yönelik saldırılara karşı sokak direnişlerinin yükseldiği, Filistin’de yaşanan soykırıma karşı yüzbinlerin İsrail devletini kınadığı, gençlerin önderliğinde gelişen iklim hareketi, kadınların erkek egemen düşünceye ve saldırılara karşı verdikleri güçlü mücadele gelecek yılın şimdiden direniş yılı olduğunu göstermektedir.

Yeni yılda, yerli ve göçmenlerin birleşik mücadelesini her alanda geliştirmek için hepimize görevler düşmektedir. Emperyalizmin bu çürümüş düzenine karşı; Özgürlük-Eşitlik ve Kardeşlik sloganını sokaklarda, fabrikalarda, okullarda… Kısacası hayatın her alanında haykırmalıyız. Bu düzen mutlaka değişmelidir diyerek, yeni bir yaşamı kurmak için hep birlikte daha güçlü adımlarla yürümeliyiz. Bunu başarmak için ATİK olarak, bütün yerli ve göçmen işçi ve emekçileri 2024 yılında ortak mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. Tüm göçmenlerin, işçilerin, emekçilerin, kadınların, LGBTİ+’ların ve gençlerin yeni yılını kutlar, 2024’ün mücadele ve direniş yılı olmasını diliyoruz!

196