Pazar Nisan 28, 2024

AGİF Eş Başkanına Polis Komplosu

kaypakkaya-partizan
Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), yazılı açıklama yaparak, eş başkanlarına polis komplosu uygulandığını bildirdi.

 

Federasyonumuzun eş başkanı G. T. 13 Mayıs günü mesai saatinin başlaması ile çalıştığı iş yerinde polisin komplosu ile karşılaşmıştır. Çalıştığı iş yerinde bir iş birlikçinin verdiği bilgilere ve bir evrak gerekçe gösterilerek eş başkanımızın evi aranmış, eşyaları polis tarafından talan edilmiş, kişisel bazı eşyalarına el konmuştur. Üç saat boyunca evde sorgulanan eş başkanımız psikolojik şiddete maruz kalmıştır.

Gerekçe gösterilen evraka ilişkin polis hiç bir şey sormamış ve çalıştığı iş yeri dahi aranmamış, aksine ‘örgüt üyesi’ olup olmadığı sorulmuş, hangi eylemlere katıldığı söylenmiş, politik faaliyet yürüttüğü, sosyalist düşünceye sahip olduğu bilindiği polis tarafından ihma edilmiştir. Sözde “evrakı” gerekçe gösteren polis, eş başkanımızı sorgulamış ve siyasal kimliğinden dolayı gözdağı vermek istenmiştir.

Eş başkanımızın bilgisayarına, hard-disk, usb-Stick ve telefonlara el koyan polis, bazı yayınların fotoğraflarını çekmiş ve soruşturmanın devam edeceğini söyleyerek eş başkanımızı tehdit ederek evden ayrılmıştır.

Alman polisinin devrimci, demokrat ve sosyalist kurum ve kişiler üzerindeki terörü ve sindirme hareketi yeni değildir. Bu konuda Alman devletinin sicili oldukça kabarık olduğu bilinmektedir. Kısa bir süre önce, Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederayonu ATİK yönelik polis terörü estiren Alman devleti, bu gün eş başkanımız şahsında federasyonumuza yönelmiştir. Bu tür saldırıların bizleri asla yıldırmayacağı ve komploların boşa çıkarılacağı bilinmelidir.

Alman polisinin anti demokratik, insan haklarıyla bağdaşmayan bu tutumunu protesto ediyor, el konulan kişisel eşyaların derhal iade edilmesini istiyoruz.

Alman devleti, polis baskınları ve komplolarla, federasyonumuza ve çalışanlarına geri adım attıracağını düşünüyorsa, fena halde yanılıyor. Ne polisin terörü nede baskınlar asla bizleri yıldıramayacak.!

Devlet terörüne son!

Baskılar bizi yıldıramaz!  

 

977