Pazar Mayıs 12, 2024

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Hannover’de Kutlandı!

kaypakkaya haber
Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Her yıl olduğu gibi bu yılda 8 Mart günü, Hannover Tren Gar’ı karşısında Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlandı.

 

Frauenverband Courage, Yeni Kadın, MLPD ve İranlı  bazı göçmen örgütlerin ortaklaşa örgütlediği etkinlik saat 15:30’da başladı.

Katılımcı örgütlerin flama ve günün önemine ilişkin dövizleriyle katıldığı miting sırasında çeşitli konuşmalar yapıldı.

Serbest kürsü olarak uygulanan mikrofon konuşmalarında kadın konuşmacılar, kadınların temel sorunlarını dile getirdiler.

Kapitalist sistemin kadınları ezdiği, ikinci sınıf muamelesi yaptığı, kadınların eşit işe eşit ücret talebine kayıtsız kaldıkları ve çalışan kadınların Almanya’da erkek çalışanlardan %23 oranında daha az ücret aldığı vurgulandı.

Ayrıca İran ve diğer ülkelerde kadınlara karşı uygulanan cinsiyet ayrımcılığı, kadın cinayetleri, mobbing, aşırı sömürü ve baskılar anlatıldı ve bunlara karşı, tüm emekçiler birlikte mücadeleye çağrıldı.

Konuşmacılar, kadınların kurtuluşunun sosyalizmle başarıya ulaşacağını ve kapitalist sisteminin başta emekçi ve yoksul kadınlar olmak üzere tüm emekçilerin düşmanı olduğunu vurguladılar.

Burjuva hükümetlerine ve Partilerine karşı kadınların birleşerek örgütlenmesini ve kendi hakları için mücadele etmeleri istendi.

Miting boyunca, İranca, Kürtçe, Türkçe, Almanca devrimci şarkılar söylendi.

Kitlelerin ilgi gösterdiği miting süresince her katılımcı örgüt kendi bildirilerini kitlelere ulaştırdı.

Ayrıca, şehirde Nav-Dem'in örgütlediği kadın yürüyüşü yapıldı. Bu yürüyüşe Yeni Kadın olarak'ta katıldık.

Yeni Kadın Hannover

708