Pazartesi Mayıs 13, 2024

1 Mayıs’da Eşitsizliklere, Sömürüye ve Şiddete Karşı Özsavunmaya!

kaypakkaya-partizan
Rojava'dan Avrupa'ya "Yeni Yaşam" umudu kadınların elinde büyüyor. İşte; Rojava Kadın devrimi!.. İşte; son yüzyılın en vahşi çetesi DAİŞ'in Kobane'de kadın direnişi ile yenilgiye uğratılması!..

 

İşçi ve Emekçi Kadınlar;

Eşitsizlikler üreten kapitalist toplumda felâketler, toplumun en yoksul, en ezilen kesimlerine en ağır bedelleri ödettiriyor. İşsizliğin artması, ücretlerin düşmesi, eşitsiz ücret politikası, sosyal hak gaspları en çok biz işçi ve emekçi kadınları mağdur ediyor. Yoksullaşmadan açlığa, güvencesiz ve kayıt dışı çalışmadan eğitim ve sağlık hizmeti alma olanaklarını yitirmeye kadar en fazla biz işçi ve emekçi kadınlar etkilendik.

1 Mayıs'ta İsyanı Büyütmeye!..

Dünyanın her yerinde kadın ve erkek işçilerin, emekçilerin alanlara çıkarak, sömürü ve zulüm düzeni olan kapitalizme karşı kendi sınıfsal taleplerini yükselttikleri, birlik ve mücadeleyi büyüttükleri isyan günü 1 Mayıs'ta sokaklar; biz kadınların eşitlik, özgürlük ve adalet taleplerimizle isyana dursun!..

"Yeni Yaşam" Anahtarı; Biz İşçi ve Emekçi Kadınların Ellerinde!..

Rojava'dan Avrupa'ya "Yeni Yaşam" umudu kadınların elinde büyüyor. İşte; Rojava Kadın devrimi!.. İşte; son yüzyılın en vahşi çetesi DAİŞ'in Kobane'de kadın direnişi ile yenilgiye uğratılması!..

Yeni Yaşam Projesi Sokaklarla Hayat Buluyor!..

Yeni Yaşam istemi Yunanistan'da yıllarca süren sokak mücadeleleri ile meclise girdi. Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da ise meclis kapılarını zorluyor...

SIRA BİZDE!.. EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET İçin 1 MAYIS'A!..

Büyük direnişlerle yasalara geçirttiğimiz "eşit işe eşit ücret" politikası, demokrasi havarisi geçinen hiçbir Avrupa ülkesinde yaşama geçirilmedi. Kadın ile erkek işçiler arasındaki ücret uçurumu her geçen gün arttı. Avrupa burjuvazisinin kendi verilerine göre kadın ve erkek işçiler arasındaki ücret farkı yüzde 22’lere ulaştı.

Durmayalım!.. Seyretmeyelim!..

Fabrikalarımızdan, çalışma alanlarımızdan, evlerimizden "EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET" talebi ile sokaklara akalım!.. 1 Mayıs; rengimiz, coşkumuz ve kararlılığımızla isyana dursun!..

Yaşasın İşçi ve Emekçi Kadınların Mücadele Birliği!

Eşit İşe Eşit Ücret!

Sosyalist Kadınlar Birliği  

 

982