Cumartesi Mayıs 18, 2024

TKP/ML- TİKKO Rojava Komutanlığı;Dökülen her damla gerilla kanı namlumuzda yoldaş acısıdır”

kaypakkaya-partizan
Aliboğazı şehitleri için bir açıklama yapan Rojava Komutanlığı “Bizim için Efrin Dersim’dir. Dersim ise Efrin. Zulmün olduğu ve zalimin bulunduğu her yer direniş ve savaş mevzisidir. Dökülen her damla gerilla kanı namlumuzda yoldaş acısıdır” dedi.

 

“Mücadele ve anılarını yaşatma sözü veriyoruz”

“Bizim için Efrin Dersim’dir. Dersim ise Efrin. Zulmün olduğu ve zalimin bulunduğu her yer direniş ve savaş mevzisidir. Dökülen her damla gerilla kanı namlumuzda yoldaş acısıdır.

Çökertilmek istenen savaş iradesi, kuşatılmak istenen gerilla alanlarıdır. Sömürü ve zulüm dünyasında özgürlüğe ve geleceğe ait ne varsa yok edilmek, direnen ve savaşanlara diz çökertilmek istenmektedir. Buna karşın özgürlüğü en fazla büyütmek isteyenler de direnenler ve savaşanlar olmuştur. En önde olanlar her zaman büyük bedel ödeyenler olmuştur. Bundandır ki koşulsuzca kendini devrime adayan her yoldaşımız, siperdaşımız unutulmazdır.

Her birini savaş alanında tanıdığımız Çiğdem ve Nergiz başta olmak üzere Aliboğazı’nda savaş siperlerinde, silah elde, kahramanca şehit düşen devrimcilerin, yoldaşların direnişlerini selamlıyoruz. Mücadele ve anılarını yaşatma sözü veriyoruz!” 

TKP/ML- TİKKO

ROJAVA KOMUTANLIĞI NİSAN 2018

4100

Son Haberler