Pazar Mayıs 19, 2024

Mersin’de coşkulu 1 Mayıs

kaypakkaya-partizan
Mersin: İstasyon Caddesi’nde toplanma saatinden önce biraraya gelen binlerce kişi, 1 Mayıs mitingini kutlamaya hazırlanıyor. Partizan ve Yeni Demokrat Gençlik’in de pankart açarak katıldığı mitingde; Mersin Arap Alevileri ilk kez pankart açarken; LGBTİ’ler, taraftarlar ve nükleer karşıtları da yerlerini aldılar.

 

Mersin’de hemen hemen kitlenin tamamı alana giriş yaptı. Konuşmalar başladı. Bu sırada arama noktasında çekim yapan Özgür Gelecek muhabirini polis engellemek istedi. Ancak yaşanan tartışmaların ardından muhabirimiz bulunduğu noktadan haberini takip etmeye devam etti. 

16.20

Binlerce kişinin katıldığı coşkulu miting sürüyor. Kitlenin bir kısmı alana giriş yapmaya başladı. Partizan ve YDG kendi kortejlerini oluşturdu. Bu kortejlerde kitle sık sık “Önderimiz İbrahim Kaypakkaya”, “Yaşasın Rojava direnişimiz”, “Rojavalı kadınlar yalnız değildir”, “Her yer Taksim, her yer Kızılay” vb. sloganlar atıldı. Yeni Demokrat Kadın da flamalarıyla mitingde yerini aldı. 

 15.21

Binlerce kişi coşkulu sloganlarla kitlenin toplanmasını bekliyor. Geçtiğimiz yıla oranla coşkunun yüksek olduğu alanda işçi ve emekçiler Yol-İş, Genel-İş, Petrol-İş, Belediye,İş ve TÜMTİS gibi sendikaların pankartları arkasında 1 Mayıs’a katılıyor.

Alandan birkaç not aktaracak olursak;

- Mersin Arap Alevileri ilk kez anadillerinde pankart ve döviz açarak mitinge katıldılar.

- Mersin İdman Yurdu taraftarları sık sık “E-bilete hayır” sloganları atıyor.

- Nükleer Karşıtı Platform üyeleri de alandaki yerlerini aldılar.

- Mersin 7Renk çatısı altında bir araya gelen LGBTİ’ler sık sık attıkları “Susma haykır, translar vardır” sloganı eylemdeler.

1686

Son Haberler