Cuma Mayıs 17, 2024

Ankara Gençlik örgütleri: Devrim şehitlerini anmak suç değildir

kaypakkaya haber
Gençlik örgütleri, Mayıs ayında yaşamını yitiren devrimcileri anmak isteyenlerin gözaltına alınmasına, "Devrim şehitlerini anmak suç değildir" diyerek tepki gösterdi.

 

Gençlik örgütleri, İbrahim Kaypakkaya ve Mayıs ayında yaşamını yitiren devrimcileri anmak için Ankara'da Tekmezar Parkı'nda yapılan etkinliğe polis saldırısında 13 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında, "İbrahim Kaypakkaya ve mayıs şehitlerini anmak suç değildir. Gözaltılar bizi yıldıramaz" pankartı asıldı.

'KAYPAKKAYA'YI ANMAK ONURDUR'
Basın toplantısında konuşan Partizan aktiviste Büşra Gerçek, İbrahim Kaypakkaya'nın fikirlerinin ve ideolojisinin devleti korkutmaya devam ettiğini belirterek, "İbrahim Kaypakkaya ve devrim şehitlerini anmak isteyen yoldaşlarımıza hukuksuzca yapılan gözaltı ve ev baskınları ile bizleri yıldıramayacaksınız. Gözaltı terörüne son verilsin ve gözaltındaki arkadaşlarımız bir an önce serbest bırakılsın. İbrahim Kaypakkaya ve devrim şehitlerimizi anmaktan vazgeçmeyeceğiz. Kaypakkaya'yı anmak suç değil, onurdur" diye konuştu.

'MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) üyesi Hasan Akman da, devrimci önderleri anmanın suç olmadığını vurguladı, "Onlar ortaya koyduğu mücadele çizgisiyle değer yaratmışlardır. Biz onların bıraktığı direnişçi çizgiye sahip çıkıyoruz. Devrim şehitlerini ve önderlerini anmaya, onların mücadele çizgisini yaşatmaya devam edeceğiz. Yapılan eylem meşru bir eylemdir" diye belirtti.

'GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'
Devrimci Gençlik Birliği üyesi Çağla Çakır da baskı ve gözaltıların mücadeleyi yıldıramayacağının altını çizerek, "Bizler devrimcilerin mücadelesini büyütmeye ve onları anmaya tereddüt etmeden devam edeceğiz. Yoldaşlarımız bir an önce serbest bırakılmalıdır. Ortada hukuksuz bir durum vardır" dedi.

'DENİZ'İ, MAHİR'İ, İBO'YU AYNI SAMİMİYETLE SAHİPLENİYORUZ'
Kaldıraç okuru Kaan Büyükatay da "Deniz Gezmiş, Mahir Çayan ve İbrahim Kaypakkaya bu toprakların devrimci önderleridir. Bizim tarihimizdir ve bu halkın çocuklarıdır. Bu şekilde kriminalize etme çabaları nafiledir. Deniz'i de Mahir'i de İbo'yu da aynı samimiyetle sahipleniyoruz ve herkesi aynı samimiyetle sahiplenmeye çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

Ankara Mamak'ta bulunan Tekmezar Parkı'nda dün yapılan anma eylemine polis saldırısında gözaltına alınan 13 kişi Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülmüştü. Gözaltının ardından savcılık kararı çıkarılarak 13 kişinin evlerinde arama yapılmıştı.

462

Son Haberler