Cuma Mart 29, 2024

HBDH Milislerinden ŞOK Market ve BİM Depolarına Eylem

kaypakkaya haber
Eylemimizi salgın koşullarında çalışmak zorunda bırakılan ve çalıştığı şantiyede yaşamını yitiren genç işçi önderi Hasan Oğuz’a adıyoruz.

 

30 Nisan 2020 günü Mersin Akdeniz’de bulunan işçi düşmanı Şok Market ve BİM Market’e ait iki stok deposuna yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirilmiştir. Eylemimizi salgın koşullarında çalışmak zorunda bırakılan ve çalıştığı şantiyede yaşamını yitiren genç işçi önderi Hasan Oğuz’a adıyoruz.

Korona günlerinde saray ve yalılarında steril hayat süren patronlar ve onların iktidarı, işçileri – emekçileri kölelik düzeninde çalışmaya zorluyor. ŞOK ve BİM Market sahipleri daha çok kazansın, çocukları zenginlik içinde yaşasın diye, işçiler günde 14 saat çalıştırılıyor, ağır yükleri saatlerce yürüyerek kapı kapı dağıtmaya zorlanıyor, itiraz edenler tehdit ediliyor, aşağılanıyor. Hükümeti, diyaneti, mahkemesi, polisi haklıyı değil, sömürü düzenini koruyor. İşçiler, emekçiler, yoksullar için bu düzen son bulmadıkça açlık ve ölüm arasında başkaca bir yol bulunmuyor.

HBDH bu zulme son vermek için mücadele ediyor. Ezilen yoksul Kürt halkı ve sömürülen işçilerin, emekçilerin birleşik mücadelesi ile herkesin insanca yaşayacağı bir dünyanın mümkün olduğunu müjdeliyor.

Tüm işçileri, emekçileri, ezilen halkları, kadınları, gençleri birleşik mücadelemize davet ediyor, kan emici patronlardan hesap sormaya çağırıyoruz. Şimdi ayaklanma ve bizden çaldıklarını geri alma zamanı.

754