Cuma Nisan 19, 2024

Yunanistan Selanik Halk Cephesinden Açıklama

kaypakkaya-partizan
YUNANİSTAN POLİSİ ABD’NİN HİZMETİNDE TÜRKİYELİ DEVRİMİCİLERE SALDIRMAYA DEVAM EDİYOR. FAŞİST TÜRKİYE POLİSİNDEN ÖĞRENDİĞİ KOMPLOCULUKLA GÖZALTI VE TUTUKLAMA PEŞİNDE!

 

13.02.2014 günü saat 22.30 civarında iki Halk Cepheli Selanik tren garında keyfi şekilde gözaltına alındı. Önce kimlik kontrolü yaparak, Hasan Koşar’ı aranması olduğu bahanesiyle gözaltına alarak Murat Korkut’u bıraktılar. 10-15 dakika sonra ise Murat Korkut’u da gözaltına alıp karakola götürdüler.

Gözaltına alınan devrimciler önce polis karakoluna, ardından da siyasi şubeye götürülmüştür. Ne kendilerine ne de avukatlarına, neden gözaltına alındıkları söylenmemiş ancak sabaha karşı açıklanmıştır. Her ikisi de ortada olan ve demokratik yasal çalışma yapan devrimcilerdir. Kaldıkları yer, yaptıkları iş bellidir. Haklarında bir soruşturma varsa gün içerisinde defalarca kendilerine ulaşma olanakları vardır. Buna rağmen tren garına gelerek gözaltına almaları tamamıyla son günlerde yaratmak istedikleri terör havası güçlendirmek ve ABD’ye ve Türkiye faşizmine yaranma çabalarının sonucudur.

Önce “Gözaltına Alındı” Diye Haberler Yapıp Fotoğraflarını Yayınladılar. Ardından Da Gözaltına Aldılar.

Yunanistan’da yasal olarak bulunan ve demokratik çalışma yapan Murat Korkut, uzun süredir Türkiye’nin burjuva basınında afişe edilerek hedef gösterilmektedir. Yunanistan’da da, 10 Şubat günü Atina’da gözaltına alınan devrimciler arasında olduğu şeklinde lanse edilerek fotoğrafları basına servis edilmiştir. Gözaltına alınanlarla bir ilişkisinin olmadığı bilindiği halde, kimliğinin Atina’da gözaltına alınanlarda çıktığı iddia edilmektedir. Sonuç olarak, Korkut, sabah 07.00’a kadar keyfi şekilde gözaltında tutulmuş, seyahat özgürlüğü engellenmiş ve suçluymuş havası yaratılarak bütün hakları çiğnenerek hedef gösterilmiştir.

Yunan Polisi Türkiye’den Kokmuş Komplo Teorileri İhraç Etmektedir.

Evini, işyerini bildikleri, “Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi” çalışmaları nedeniyle sık sık yüz yüze geldikleri Hasan Koşar’ın 20 yıldır politik ilticası vardır. Üç yıl önce Selanik’te bir evde, Mehmet Başbağ’ın da şehit düştüğü patlama nedeniyle arandığı söylenmektedir. Aynı olay nedeniyle daha önce de Nevzat Kalaycı ve Havva Suiçmez benzer şekilde gözaltına alınmış keyfi şekilde tutuklanmış ve aylarca tutuklu kaldıkları davalardan beraat etmişlerdir. Şimdi sıra Hasan Koşar’a gelmiştir. Oysa Koşar, söz konusu davalarda şahit olarak yer almış, Kalaycı ve Suiçmez’in gözaltı takibini yaparak haklarını aramış ve hapishanelerde ziyaret etmiştir. Bütün bu karakol, savcılık, hapishane, mahkeme aşamalarında Koşar’a bir suçlama getirilmemiş, hakkında arama çıkarılmamıştır. Geçtiğimiz yıl içerisinde defalarca evi basılmış; gerek bu baskınlarda, gerek devrimcilere yönelik baskıları protesto eylemlerinde defalarca gözaltına alınmış, yine böyle bir arama kararı karşısına çıkarılmamıştır. Şimdi, üç yıl önce olan ve bu süreçlerden geçen bir olay nedeniyle hakkında arama çıkarılarak gözaltına alınması, hem de bunun tren garında yapılması kurdukları kokmuş komployu güçlendirmek içindir.

Hasan Koşar’ın gözaltı durumu sürmektedir. Salı günü saat 13.00’te savcılığa çıkartılarak tutuklanmak istenmektedir. Açık ki, bir taraftan devrimcileri emperyalizmin ve faşizmin emriyle tutuklarken, diğer taraftan onların hapishane içerisinde yaşadıkları sorunlarla kimse ilgilenmesin, onlarla kimse dayanışmasın istemektedirler. Bu nedenle de yıllardır Yunanistan’da “Politik Tutsaklarla Dayanışma” çalışması yürüten bir devrimciyi tutuklamak istemektedirler.

Yunan polisi, Türkiye polisinin öğrettiği bu komploculuktan vazgeçmelidir. Hasan Koşar derhal serbest bırakılmalıdır.

Baskılar, Gözaltılar, Tutuklamalar, Komplolar Haklı Mücadelemizi Engelleyemez!

Samaras Hükümeti Emperyalizmin Ve Faşizmin Emrinde Devrimcilere Saldırmaktan Vazgeç!

Kahrolsun Faşizm Yaşasın Mücadelemiz!

Gözaltılara Tutuklamalara Komplolara Son!

SELANİK HALK CEPHESİ

14.2.2014

2408