Perşembe Mart 28, 2024

YDK: “İsyandayız! 8 Mart’ta sokaklardayız!”

kaypakkaya-partizan
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne az bir süre kalması ile birlikte Yeni Demokrat Kadın açıklama yayınladı; “İsyandayız! 8 Mart’ta sokaklardayız!” diyerek tüm kadınları alanlara çağırdı.

 

Kadına yönelik nefrete, katliama, şiddete, ayrımcılığa, yok sayılmaya karşı kadın isyanının dört bir yanı sardığı günler eşliğinde ilerliyoruz 8 Mart’a…

Özgecan Aslan’ın katledilmesinin ardından şiddetin kadınlar için korkutucu ve öldürücü sıradanlığı toplumun yüzüne çarptı bir kez daha… Bedenimizin erkek egemenliğinin savaş alanına nasıl döndürülebildiğini gösteren bir acı oldu Özgecan ve katledilen her kadın gibi isyan çığlığı olup takıldı boğazımıza… Sonra tek bir haykırış olup döküldü dudaklarımızdan…

Özgecan’ı vahşice katleden kadına dönük bu nefrete İSYAN EDİYORUZ!

Özgecan’ın da; katledilen tüm kadınların da çığlıklarını duyanlar biz olduk! Özgecan’dan önce ve sonra bu katliamların var olduğunu/sürdüğünü biliyoruz ve buna karşı mücadele eden edenler de, hesabını soranlar da, biz kadınlar olacağız! Yeryüzünde tek bir kadın katili, tek bir tacizci, tek bir tecavüzcü kalmayana dek, kadın düşmanlarına karşı yürüttüğümüz bu mücadeleyi sürdüreceğiz!

Hem de erkek egemenliğinin baş sürdürücüsü AKP başta olmak üzere tüm erkek devlet aygıtlarına, kadının ötekileştirilmesinden kâr üzerine kâr elde eden sermayeye karşı ve erkek egemenliğinin hücrelerine işlediği tüm alanlarda vereceğiz bu mücadeleyi!

Bu 8 Mart’ta da Arin Mirxan gibi öfke olup patlamaya, Kader Ortakaya ve Sibel Bulut ile direnişin adı olmaya devam edeceğiz! Reyhaneh Jabbari gibi ucunda idam olsa da cinsel şiddete karşı mücadelemizden ödün vermeyecek, Tuğçe Albayrak ile cesareti kuşanıp, tavizsiz kadın direnişini sürdüreceğiz!

Tüm kadınları bir kez daha sokağa ve mücadeleye çağırıyoruz. Erkek egemenliğinin sonu ancak ve ancak bizlerin örgütlü mücadelesi ile gelecektir.

Yeni Demokrat Kadın


1169