Perşembe Nisan 18, 2024

YDG:20 Kasım’da Ali’nin Katillerinden Hesap Soralım!

kaypakaya-partizan
Biz YDG’liler ise gerçek adaletin bu faşist devletin getiremeyeceğini adımız gibi biliyoruz. Alişin katillerinden hesap sorulması ve mahkemenin sahipsiz olmadığını göstermek için 20 Kasım’da Kayseri’de olalım.

 

Gezi Ayaklanması’nda ortaya çıkan şehit ve yaralanma haberlerinden sonra yeni bir haber daha eklendi sosyal medyaya… Eskişehir’de 19 yaşındaki bir genç kimliği belirsiz kişiler tarafından sopalarla dövüldü haberi geldi. Ardından Ali İsmail Korkmaz’ın hastanede komadan çıkamayarak yaşamını yitirdiği ve Eskişehir Valisi tarafından katillerinin arkadaşları olabileceği yönünde açıklamalar yapıldı, deliller karatıldı…

Biz barikatlarda başlarında, sokak uçlarında kimin katil, kimin arkadaş olduğunu çok iyi gördük. Ne zaman hakkımızı arasak bu faşist devlet tarafından tutuklandık, yaralandık, öldürüldük! Neresi olursa olsun bizleri katledenler hep aynıydı. Amed’de Uğur’umuzu vuranla Eskişehir’de Ali’mizi dövenler aynı katillerdi. Biz nasıl katillerimizi tanıyorsak, katillerimizde bizleri çok iyi tanımaktadır. Çünkü onlar gençliğin “nasıl bir başbela” olduklarını çok iyi bilmektedir. 68’de yaptığımız çıkışı birkez daha haziran ayaklanmasında gösterdik. Daha unutulmadı TC’nin kulaklarında direniş melodilerimiz. ODTÜ’de, Tuzluçayır’da ve ülkenin heryerin de sloganlarımızı atıyoruz “Bu daha başlangıç…” diye. Bu yüzden katiller korunup mahkemeler kaçırıldı.

Eskişehirde’ yapılacak olan Alişin mahkemesi valilik tarafından Kayseri’ye kaçırıldı. Gerekçe ise mahkemenin olacağı yer ve zamanda provakasyon ihtimalinin olabileceği, güvenlik vb. hep aynı bahaneler. Gerçek ise Alişin halkgençliği tarafından sahiplenilmesidir. Halkgençliği Alişin katillerinden hesabın sorulmasını ve adaletin bulunmasını istiyor.

Biz YDG’liler ise gerçek adaletin bu faşist devletin getiremeyeceğini adımız gibi biliyoruz. Alişin katillerinden hesap sorulması ve mahkemenin sahipsiz olmadığını göstermek için 20 Kasım’da Kayseri’de olalım. Mahkemeye gidemeyen yoldaşlarımız alanlarını “Hepimiz Aliyiz” sloganlarının atıldığı bir yere dönüştürmeli. Çevremizdeki herkesi 20 Kasım’da harekete geçirelim hesap soralım! Yalnız başımıza da olsak tepkimizi ortaya koyalım. Alişe olan borcumuzu yerine getirelim! Alanlarımızda katillere birkez daha şunu hatırlatmalıyız; “Davayı kaçırabilirsiniz ama halkın adaletinden kaçamayaksınız!”

YENİ DEMOKRAT GENÇLİK

2000