Cuma Mart 29, 2024

YDG konferans öncesi son divan toplantısını gerçekleştirdi

kaypakkaya-partizan
Yeni Demokrat Gençlik (YDG) tarafından 11’incisi gerçekleştirilecek konferansın hazırlıkları sürüyor; konferans öncesinde Ankara’da divan toplantısı gerçekleştirildi.

 

Her Aralık ayının son haftası yapılan ve Yeni Demokrat Gençlik’in (YDG) yıllık süreç değerlendirmesi ile birlikte gelecek süreci belirlediği konferansın bu sene 11’incisi gerçekleştirilecek. Konferans öncesi son divan toplantısını yapan YDG okurları, “OHAL’de Direnmeli!” kampanyası ve konferansa dair bir dizi kararlar aldı.

Divan toplantısında ilk olarak 2 aylık geçmiş süreci tartışan YDG okurları, süreç boyunca alanlardaki kampanya çalışmalarına dair gelişmeleri tartıştı. Kampanyanın materyalleri ile ilgili yürütülen tartışmalarda çıkartılan kadın, lise, üniversite ve şovenizm temalı stickerların alanlara ulaşması üzerine çalışmalara daha da yoğunlaşılması üzerine karar alındı.

Konferansın şiarı “OHAL’de direnmeli” oldu

Konferans sürecine dair yürütülen tartışmalarda ise ilk olarak şiarın belirlenmesi üzerine tartışmalara başlandı. Alanların ortak kararı ile konferans şiarının kampanya şiarı ile olan “OHAL’de Direnmeli!” oldu. Faşist diktatörlüğün ezilen kesimlere yönelik kapsamlı ve topyekün saldırısına karşı tüm ezilen kesimlerin ortak mücadele yürütmesi üzerine tartışan YDG okurları, konferansın da direniş odaklı olması yönünde karar aldı. Konferansın yer ve saatini de kesinleştiren okurlar, konferansın önceki divan toplantısında alınan karar doğrultusunda YDG okurları arasında içe dönük olacağını, kitleye açık olmayacağını duyurdu. Teknik meselelere dair yürütülen tartışmalarından ardından konferansta yapılacak olan sunumları da tartışan okurlar, sunum içeriğinin nasıl yazılması gerektiğine dair kararlar aldı. Geçmiş süreç, kadın, lise ve politik gündem sunumları yapma kararı alan okurlar, alanlara da sunumlar için çeşitli görevler verdi. Alanların geçmiş süreçlerini yazması içinde tarih belirleyen okurlar, daha sonra program ve tüzük konusunda tartışmalarına başladı.

Program ve tüzükte değişiklik ve eklemeler yapılacak

Program ve tüzük konusunda çeşitli değişiklik ve eklemeler yapmak üzerine tartışmaya başlayan okurlar, YDG Program ve Tüzük Komisyonu tarafından yürütülen tartışmalarla açığa çıkan maddelerin üzerinden tekrar geçerek tartışmalar yürüttü. Özellikle Kürt ulusu, kadın ve LGBTİ+ mücadelesine dair tartışmalarını yoğunlaştıran okurlar, programın buna uygun olarak bazı maddelerinde değişiklik yapılması, kadın ve LGBTİ+ mücadelesi konusunda da eklemeler yapılması kararı aldı. AKP faşizminin son 14 yıllık iktidarı boyunca Kürt ulusunun özgürlük mücadelesine, kadınların ve LGBTİ+ bireylerin gasp edilip yok sayılan haklarına yönelik saldırılarına dair tartışmalar yürütüldü. Buna uygun olarak çalışmalarda %50 kadın kotasının olması, kadın beyanın esas olması, kadınlara pozitif ayrımcılık uygulanması, LGBTİ+ bireylere yönelik hak gaspları ve daha birçok konu hakkında ekleme yapma kararı aldı.

“Daha fazla direniş, daha fazla ortaklaşma”

Yeni Demokrat Gençlik dergisinin son sayısı üzerine de tartışan okurlar, derginin önceki sayılara göre gerek görsel açıdan gerekse de yazımsal açıdan daha iyi duruma geldiği yönünde ortak görüş bildirdiler. Sonra ki sayılar için özellikle üniversite ve kültür/sanat alanına dair daha fazla yazı çıkarmayı kararlaştıran okurlar, çeşitli önerilerde bulundu.

Yıllık yapılan konferans öncesi son divan ile birlikte konferans hazırlıklarına başlayacağını duyuran Yeni Demokrat Gençlik okurları, daha fazla direniş, daha fazla ortaklaşma temelli çalışmaların yoğunlaştırılacağını duyurarak divanı sonlandırdı.

842