Cuma Nisan 19, 2024

YDG: Kobanê’de Direniş Kazanacak!

kaypakkaya-partizan
İstanbul Yeni Demokrat Gençlik yaptığı bir açıklama ile tüm YDG'lileri 21 Eylül günü HDP'nin çağrısıyla Taksim Tünel'de saat.15.00'te yapılacak eyleme, Kobanêde gelişen direnişe sahip çıkmaya, büyütmeye çağırdı.

 

"Kobanê’de Direniş Kazanacak!

Rojava’da IŞİD çetesi bu kez saldırılarını, Kobanê’ye yöneltip katliamcı politikalarını burada uygulamaya çalışıyor. Bugüne kadar Rojava’da Kürt ulusuna yönelik vahşi bir imha politikası izleyen IŞİD çetesi,  halkı katledilmiş, kadınları kaçırıp tecavüz edip, köleleştirmiştir. Rojava’da Kürt halkını katleden IŞİD bugün Kobanê bölgesinde bulunan Qumçe, Kon Eftar, Cehde, Qilheyde, Seve köylerine de çok yoğun saldırılar gerçekleştiriyor.

 IŞİD çetesinin saldırıları emperyalistleri ve onların uşağı AKP hükümetinin eliyle giderek şiddetleniyor. IŞİD çetesin AKP’nin her türlü desteği ile Rojava’nın Kobanê kantonuna yönelik katliam saldırılarına karşı Kürt halkı şanlı bir direniş sergiliyor. Kobanêyi ikinci bir Şengal yapmak isteyen IŞİD çetesi halkların dayanışmasıyla kaybedecektir.

Bugun bugüne kadar gerçekleşen katliamların suç ortağı AKP’ye karşı direnişi büyütmenin, Kobanê halkıyla dayanışmanın zamanıdır. Tüm YDG’lileri ve halk gençliğini; 21 Eylül Pazar günü Taksim’ de saat 15.00’te HDP'nin çağrısıyla Taksim Tünel’den başlayacak eyleme katılmaya, direnişi büyütmeye çağırıyoruz.

Kobanê halkı yalnız değildir!

Yaşasın halkların kardeşliği!

İstanbul Yeni Demokrat Gençlik" 


3528