Cuma Mart 29, 2024

YDG: “Halk Savaşçıları Mücadele Azmimizdir!”

kaypakkaya-partizan
Yeni Demokrat Gençlik yaptığı bir açıklama ile 6 Mayıs gecesi Dersim Geyiksuyunda TC güçleri ile TİKKO gerillaları arasında yaşanan çatışmada yaşamını yitiren halk savaşçıları Haydar Arğal ve Murat Tekgöz’ü andı.

 

“Halk Savaşçıları Mücadele Azmimizdir!” diyen YDG açıklamasında “Toprağa düşen her devrim şehidi mücadele azmimizi körüklüyor. Toprağa düşen her halk savaşçısı, gençliğin isyan dolu mücadelesinde yaşamaya devam ediyor. Toprağa düşen her gerilla, mücadeleye olan inancımızı, düşmana karşı olan öfkemizi ve bilincimizi geliştiriyor.” dedi.

“TC devletinin özellikle son bir yıl içerisinde artırdığı katliam ve sindirme operasyonları gün geçmeden devam ediyor.

Suruç ve Ankara katliamlarıyla saldırının dozunu iyice arttıran devlet, açık bir şekilde kitle katliamlarına girişti. Gerçekleştirdiği kitle katliamları ile ülkedeki devrimci, demokrat ve yurtsever kamuoyunu susturmaya çalışan devlet, özelliklede T. Kürdistanı’nda giriştiği savaşla bunu gün yüzüne vuruyor. Kürt ulusunun, TC’nin tüm bu katliamlarına ve katliam girişimlerine karşı, hendek ve barikat ardında başlayan direnişi devletin katliamcı yüzünü bir kez daha teşhir etti.

Barikat ve hendeklerin kurulduğu mahallelere azgınca saldıran devlet, mahallelere giremeyince tankı ve topuyla halkı katletmeye başladı. Sur’dan Cizre’ye, Silvan’dan Nusaybin’e, Şırnak’tan Yüksekova’ya halkı bodrum katlarında diri diri yakıp, kadın direnişçilerin bedenlerinin çırılçıplak sokağa atıp teşhir etmeye çalışan devlet, gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi/göstermeye de devam ediyor!

Devletin tüm bu saldırı furyasının bir ayağı da gerilla güçlerine karşı yürütülen operasyonlarla karşımıza çıkıyor. T. Kürdistanı’nın dört bir yanında ve de Dersim’de kıştan beri yaylaya çıkma yasakları ile saldırılarının hazırlığını yapan devlet, en son Mazgirt’te ilan ettiği sokağa çıkma yasakları ile gerçekleştireceği operasyonların zeminini hazırladı.” denilen açıklamada yaşamını yitiren devrimcilerle ilgili şu ifadelere yer verildi:

“Mücadele Azmimiz Büyüyor"

Bu operasyonlar kapsamında 6-7 Mayıs günlerinde Dersim Geyiksuyu Okurlar(Askesor) köyünde çıkan çatışmada TKP/ML TİKKO gerillaları Haydar Arğal(Sinan) ve Murat Tekgöz(Rıza) son nefeslerine kadar çarpışarak şehit düştü.

Şehit düşen gerillaların resimlerini sosyal medya üzerinden paylaşan devlet, böylece halkı ve devrimcileri sindirmeye çalışıyor.

Buna karşın devletin ablukalarına ve vahşetine rağmen direniş ateşi kırlardan yükselemeye devam ediyor. 22 Ekim 2015’te şehit düşen Cengiz, Hakan ve Özgüç’ün direniş bayrakları şimdi yoldaşlarının elinde büyüyor! Şehit düşen halk savaşçıları, işçi sınıfı ve emekçilerin, kadınların ve gençlerin, başta Kürt ulusu ve Aleviler olmak üzere tüm ezilen milliyet ve inançların, kimliklerin kurtuluşu için mücadele ederken toprağa düştü.

Toprağa düşen devrim şehitleri, halk gençliğinin sömürü ve zulümden kurtulması, geleceğine sahip çıkması ve bağımsız, demokratik bir ülkenin inşa edilmesi uğruna tüm enerjilerini mücadeleye adadı.

Yeni Demokratik Gençlik Hareketinin gelişip büyümesi, geniş yığınları kucaklaması ve mücadeleye sevk edilmesinde, halk gençliğinin, militan devrimci mücadelesinin bir sıraneferi, üretken ve emekçisi Haydar yoldaşın yaşamı buna şahittir!”

Açıklama şu sözlerle sona eriyor:

“Toprağa düşen her devrim şehidi mücadele azmimizi körüklüyor. Toprağa düşen her halk savaşçısı, gençliğin isyan dolu mücadelesinde yaşamaya devam ediyor. Toprağa düşen her gerilla, mücadeleye olan inancımızı, düşmana karşı olan öfkemizi ve bilincimizi geliştiriyor.

Buradan ilan ediyoruz ki, halk gençliğinin özgür bir gelecek mücadelesinde yan yana, omuz omuza yürümekten ve direnişi birlikte paylaşmış olmaktan onur duyduğumuz Haydar Arğal’ın anıları ve son nefesine kadar direnişi büyüten Murat Tekgöz’ün devrime olan sevdası daima bize yol gösterecektir!

Devrim şehitlerinin ideallerini sürdürecek, onların kavgasını büyüteceğiz! Onlardan devraldığımız, direniş bayrağını yükseklerde dalgalandıracağız!

Devrim Şehitleri Ölümsüzdür!
Halk Savaşçıları Ölümsüzdür!”

906