Cuma Nisan 19, 2024

YDG: 10 Ekim'de Ankara'dayız!

kaypakkaya-partizan
Tüm halk gençliğini, YDG'lileri 10 Ekim'de devletin katliamlarına talanına ve saldırı ve ablukasına dur demek için Ankara'da bir araya gelmeye davet ediyoruz.

 

10 Ekim'de Ankara'dayız!;

Talana, Katliamlara ve Haksız Savaşlara Son!

7 Haziran'dan bu yana seçimlerde aldığı yenilginin intikamını almak isteyen AKP hükümeti, Kürt halkına, devrimci, ilerici güçlere azgınca saldırıyor. Suruç'ta gerçekleştirilen ve AKP'nin de parmağının olduğu birçok gerçekle açığa çıkan katliamdan sonra “teröre yönelik operasyon” adı altında muhalif güçlere yönelik kapsamlı bir gözaltı, tutuklama ve abluka ile derinleştirilen bir saldırganlık politikası yaşama geçiriliyor.

7 Haziran'dan bu yana geçen süre içinde binlerce insan gözaltına alındı, yüzlercesi tutuklandı. Sınır ötesi ve içi yapılan operasyonlarla gerilla alanları bombalandı.

Bu süre içinde devlet Zergele'de köylüleri bombaladı. Dahası Cizre'den Amed Silvan'a; Hakkâri’den Beytüşşebap'a T. Kürdistanı'nın hemen her yerinde sokağa çıkma yasakları ve OHAL ilan ederek abluka altına aldı, bu sırada onlarca insan keskin nişancılar tarafından katledildi.

Devlet, 7 Haziran'da HDP'ye en yüksek desteği veren ve gözaltı ve tutuklamalara karşı kendini savunmak için hendek açan halka karşı İsrail'in Filistin'de yaptıklarını aratmayan bir şiddet uyguladı. Henüz kundaktaki bebeklerden 70 yaşındaki insanlara kadar herkes hedef tahtasına konuldu.

1 Kasım'da gerçekleşecek genel seçimlerde 7 Haziran'ın rövanşını almak adına Kürt halkına, yurtsever harekete, devrimci, ilerici güçlere karşı savaş ilan eden AKP hükümetinin karşısında güçlü bir direniş bulması gerekiyor.

Erdoğan'ın/Sarayın kendi iktidarı için başlattığı ve yürüttüğü bu haksız savaşa karşı direnişi büyüteceğiz!

10 Ekim'de KESK, DİSK, TTB ve TMMOB tarafından düzenlenecek olan “Emek, Barış ve Demokrasi mitingi” bu mücadelenin bir ayağını oluşturmaktadır.

Tüm halk gençliğini, YDG'lileri 10 Ekim'de devletin katliamlarına talanına ve saldırı ve ablukasına dur demek için Ankara'da bir araya gelmeye davet ediyoruz. 

Yeni Demokrat Gençlik

1082