Cumartesi Nisan 20, 2024

"Ya faşizm kazanacak, ya insanlık!"

kaypakkaya-partizan
Edirne T Tipi Hapishanesi’ndeki TKP/ML,TKEP/Leninist, MKP, TDP, MLKP, THKP-C/HDO Davası Tutsakları Kobanê direnişine dair açıklamada bulundular.

 

“Masabaşında emperyalistlerin ve yerli işbirlikçilerinin çizdiği sınırların fiilen ortadan kalktığı, Kürt ulusu/halkı şahsında ezilen ulusların-halkların kendi kaderini tayin etme sürecine girdiği tarihsel yeni evredeyiz” diyen tutsaklar, Kobanê direnişinin yerel ölçekte küçük olabileceğini ancak genel anlamda devrimler tarihi mirasında Rojava-Kobanê direnişinin direnç ve umut ışığı olduğunu belirttiler ve "Ya faşizm kazanacak, ya insanlık!" dediler.
Kobanê direnişine dair “Kobane direnişi susuzlukla kırılan ezilen uluslara, ulusal azınlıklara ve emekçi halklara uzatılan bir bardak sudur. Bu bir bardak su, ezilenlere direnç, moral, umut taşıyıp kendi kaderlerini belirleme iradesinin kudretini gösteriyor” açıklamasını yapan tutsaklar tüm devrimcilerin görevinin direnişle dayanışmak, bütünleşmek ve kenetlenmek olduğunu ifade ettiler.

“Başını, dünya jandarmalığına soyunman ABD emperyalizmi “yeni dünya düzeni” neo-liberal kapitalist ekonomik-politik yönelimiyle geliştirdiği “Genişletilmiş Ortadoğu Politikası”yla enerji pazarlarında sınırsızca hakimiyet yaratmak payesiyle işgal ve müdahalelerle Ortadoğu'da daimi kaos, kriz yaratıp emperyal emeliyle bölgede yer tutmak hevesinde, kundakta büyüttüğü fundamentalist çeteleri de bu kaosu büyütüp derinleştirmek perspektifiyle vurucu güç mahiyetinde palazlandırıp ortaya salmaktadır” diyen tutsaklar emperyalistlerin Özgür Suriye Ordusu” ve diğer fundamentalist çetelere yön vererek bölgede boyunduruk altında tutacakları ilhak-sömürge bir devlet kurmayı hedeflediğini vurguladılar.

Rojava Devrimi’nin egemenlerin heveslerini kursaklarında bıraktığını belirten tutsaklar “Rojava Devrimiyle Kürt ulusu-halkı kimsenin uydusu, sömürgesi olmadan kadim toprakları üzerinde bağımsız yaşama iradesini gösterdi” dediler ve emperyalistler ile egemenlerin besleyip palazlandırdığı IŞİD’in Rojava Devrimi’ni boğmayı amaçladığı ifade edildi. Rojava Devrimi'nin-Kobane direnişinin yalnızca IŞİD'e karşı olmadığını; faşizme, şovenizme, ilhakçılığa, sömürgeciliğe ve emperyalizme karşı olduğunu da belirten tutsaklar, bugün Kobanê'de emperyalist ve kapitalistlerin, çeteci IŞİD eliyle yeni bir katliam yapmak istediklerini ifade ettiler.

Tutsaklar son olarak Rojava Devrimi ve Kobanê Direnişi’ni selamladılar.


1249