Perşembe Nisan 18, 2024

Ulm ve Nürnberg’de Türk devleti protesto edildi.

KAYPAKKAYA-PARTIZAN

Ulm Demokratik Güç Birliği tarafından Berkin Elvan için ulm çarşı merkezinde düzenlediği mitinge beşyüze yakın kişi katıldı.


Devletin polisi tarafından katledilen çocuklar listesine Berkin Elvanda eklenmiş oldu.istanbul okmeydanında gaz bombasıyla kafasında vurulan ve tam 269 gün süren yaşam mücadelesini önceki gün kaybederek ölümsüzler kervanına katıldı.Istanbuldaki cenaze törenine yüzbinlerce insansın katılmasının yanı sıra türkiye ve türkiye kürdistanının bir çok il ve ilçesinde berkin için gösteriler düzenlenerek polisle saatlerce ve gece boyu çatışmalar yaşanmasina karşın berkin direnişin ruhuyla yolculanmıştır.

Ülkede olduğu gibi yurt dışındada devlet saldırılarını teşhir etmek,berkini tüm toplumla birleştirme ve şehitleri sahiplenme bilinciyle düzenlenen mitingde Akp ve devlet politikaları teşhir edildi.sık sık atilan sloganlarda kitlenin devlete olan öfkesini açığa vurmaktaydı.Almanca ve türkçe yapılan ve tüm kurum temsilcilerin konuşmaları sık sık sloganlarla destekleniyordu.

Atif temsilcisininde almanca yaptığı konuşmada gezi direnişi ve Berkinin son yolculuğuna uğurlanıncaya kadarki süreci ve faşist diktatörlüğün katliamci zihniyeti teşhir edilmekteydi.konuşmaları ardindan etkinlik son buldu.

********************************************************

Nürnberg’de Berkin Elvan’ın katili Türk devleti ve AKP hükümeti protesto edildi.

Nürnberg Demokratik Güçbirliği Platformu‘nun çağrısıyla Çarşamba günü 17:00′de Lorenzkirche önünde bir araya gelen 500′ü aşkın insan DGB Haus’un önüne kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş boyunca almanca ve türkçe olarak “Berkin Elvan ölümsüzdür”, “Berkin’in Katili TC Devleti”, “Çocuklar uyurken susulur, ölürken değil” dövizleri taşındı. Yürüyüşde yer alan kurum temsilcilerinin konuşmalar yaptığı eylemde sık sık “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Hükümet İstifa”, “Yaşasın Enternasyonal Dayanışma”, “Berkin’in Katili Hırsız AKP hükümeti”, “Berkin Elvan Ölümsüzdür”, “Yaşasın Devrimci Dayanışma” sloganları atıldı.

1686