Perşembe Nisan 25, 2024

Tutsaklara yayın yasağına son!

kaypakkaya-partizan
Özgür Gelecek, Kızıl Bayrak, Atılım, Özgür Gelecek, Mücadele Birliği, Halkın Günlüğü ve Siyaset yayınları olarak bir araya geldik.

 

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün 10 Kasım 2014 tarihli 172740 sayı numaralı emriyle hapishanelerde süreli yayınların posta yoluyla ya da ziyaretçiden alımına yasak getirilmiştir. Tekirdağ F Tipi Hapishanesi'nde tutsaklara gerekçe "Düzenin sağlanmasına katkı sağlanması amacıyla, ücreti önceden hükümlü ve tutuklularca ödenmeyen ve/veya ücretsiz gönderilen hiçbir bülten, broşür, gazete, dergi vb. gibi yayınların ceza infaz kurumlarına alınmaması..." olarak ifade edilmiş; Sincan Hapishanesi'nde, "Tüm iyileştirme programlarına rağmen örgütlerden kopuşların sağlanamaması, iletişimin kesilmeyişi" gerekçe gösterilmiştir.

Yasak kararının özgür basına sansür, tutsaklara tecrit demek olduğu tespitiyle bu yasaklama kararına karşı gazetemiz Özgür Gelecek, Kızıl Bayrak, Atılım, Mücadele Birliği, Halkın Günlüğü ve Siyaset yayınları olarak bir araya geldik. Kamuoyu oluşturmanın ve gerek tutsaklar üzerinde tecridin yoğunlaştırılması gerekse de düşünce ve ifade özgürlüğü önünde yeni yasakların gündeme getirilmesi anlamına gelen bu uygulamaya karşı bir dizi çalışma yürütmenin acil bir ihtiyaç olduğunu düşüncesindeyiz.

İktidarın bu yasakçılık saldırısı karşısında tüm demokratik muhalefet güçleriyle birlikte mücadele yürütülmesi ve ortak tutum geliştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. 

Avukatlar, tutuklu ve hükümlü ailelerinin katılımı ile İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nde konuyla ilgili gerçekleştireceğimiz basın toplantısına tüm duyarlı kamuoyunu davet ediyoruz.

 

Yer: İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi

 

Tarih-Saat: 23 Kasım 2014/ 12.00

Adres: Kâtip Çelebi Mh, Çukurlu Çeşme Sk, Beyoğlu-Taksim (0212) 244 4423

1826

Son Haberler