Perşembe Nisan 25, 2024

Tutsak Sinan AYDIN`la kitlesel dayanışma mitingi gerçekleştirildi‏

kaypakkaya-partizan
Bugün, ATİK li devrimci tutsak Sinan AYDIN`ın kaldığı Kaisheim Hapishanesi önünde saat 13.00 de kitlesel bir dayanışma mitingi gerçekleştirildi.
  

ATİK ve UPOTUDAK`ın çağrısıyla “İzalasyon ve Tecrite son” “Devrimci Tutsaklara Özgürlük” şiarıyla düzenlenen mitinge,100 civarında ATİFìn bölge derneklerinin üye ve taraftarları ile ATiGF üyeleri katıldı. Ayrıca miting de Partizan, MLPD ve AGİF temsilcileride katılıp bayraklarıyla mitingde yer alarak devrimci dayanışmanın örneğini sundular.

Sinan Aydın ile dayanışma mitinginde Almanca ve türkçe olarak konuşmalar yapıldı.Yapılan konuşmalarda; 15 Nisan 2015 tarihinden bu yana Almanya ve Avrupa cezaevlerinde tutsak bulunan ATİK üyesi 10 devrimciye yönelik olarak uygulanan izalasyon ve tecrite son verilmesi istendi. “İzolasyon ve Tecrit,işkencedir.İşkence, insanlık suçudur” denildi.

Alman Mahkemelerine,Savcılarına ve yargıçlarına yönelik olarak ta şu çağrı yapıldı: Türk devletinin ve faşist AKP hükümetinin denetimindeki MİT kaynaklı yalan ve hileli belge ve bilgilerle Yoldaşlarımızı tutuklamanız ve özgürlüklerini gaspetmenizi kınıyoruz… Bu politikanızla ve uygulamalarınızla Türk Devletinin faşist politikalarına ve uygulamalarına ortak olmaktasınız,verdiğiniz kararları gözden geçirin ! Devrimci mücadele her yerde meşrudur ! Engellenemez ! denilerek, mitingde sıklıkla : ” Sinan Aydın yalnız değildir” “Devrimci tutsaklar onurumuzdur” “Yaşasın devrimci dayanışma” ” Yaşasın Enternasyonal dayanışma” “Diren Sinan,Partizanlar seninle”“Birlik, Mücadele, Zafer! Yaşasın ATİK,YDG ve Yeni Kadın” “İçerde,dışarda hücreleri parçala” “İsohaft ist folter,isohaft ist mord” “Fasizme karşı omuz omuza” sloganları kitlesel olarak coşkuyla haykırıldı.

Özgürlük mahkumları,İsyan ateşi,Kobane zaferi  marşları eşliğinde halaya duruldu.

UPOTUDAK adına yapılan açıklamada, önümüzdeki hafta Berlin`de 26.06.2015 Cuma günü saat 12.00 de Almanya Parlementosu önünde kitlesel bir miting düzenleneceği ve “ATİK Yalnız değildir” “Tutsaklara Özgürlük” şiarıyla toplanan imzaların bir heyet eşliğinde, Alman Adalet Bakanlığı yetkililerine teslim edileceği duyuruldu ve  Berlinde yapılacak etkinliğe katılım çağrısı yapıldı.

Coşkuyla geçen, Sinan Aydın ile  dayanışma mitingi saat 14,30 civarında sonlandı.

     
1161

Son Haberler