Cumartesi Nisan 20, 2024

Tutsak ATİK Aktivistlerinin Cezaevleri Değiştirildi

kaypakkaya-partizan
Savunma avukatlarının verdiği bilgiye göre Ekim ayının sonuna kadar mahkemenin görüleceği tarih ve günleri de kesinleşmiştir.

 

15 Nisan 2015 tarihinde Almanya ve Türkiye’nin kirli işbirliğiyle; İsviçre, Yunanistan, Fransa ve Almanya’da gerçekleştirilen operasyonla tutuklanan 10 ATİK aktivistinin mahkeme tarihleri belli oldu. Bir yılı aşkın bir süredir hukuksuz bir şekilde mahkemeye çıkarılmadan göz altında tutulan tutsakların ilk duruşması 17 Haziran’da Münih Eyalet Yüksek Mahkemesinde görülecektir. Daha önceden 13 Mayıs’ta başlaması ön görülen dava, sonrasında 3 Haziran’a ertelenmişti. Daha sonra mahkeme tarafından hazırlıkların zamanında ve yeterince yapılamadığından dolayı 17 Haziran’a ertelenmişti.

Gözaltına alındıktan itibaren Almanya’nın güneyinde çeşitli illere dağıtılarak cezaevlerine konulan tutsak devrimcilerin mahkeme tarihi netleşince bir çoğu Münih cezaevine ve yakın cezaevlerine nakledildiler. Daha önce Kempten cezaevinde kalan Müslüm Elma, Münih cezaevine nakledilmiş. Öncenden Straubing cezaevinde kalan Deniz Pektaş, Münih cezaevine nakledilmiş. Daha önce Würzburg cezaevinde kalan Sami Solmaz’da Münih cezaevine nakledilmiş. Zaten önceden, Banu Büyük Avcı, Haydar Bern ve Mehmet Yeşilçalı Münih cezaevinde kalıyorlardı. Ayrıca önceden Nürnberg cezaevinde kalan Erhan AktürkMusa Demir’in kaldığı Landshut cezaevine nakledilmiş. Önceden Kaisheim’de kalan Sinan Aydın ise, Seyit Ali Uğur’un kaldığı Augsburg cezaevine nakledilmiş. Özellikle devrimci tutsaklarla mektuplaşanlar bu adres değişikliklerine dikkat etmelidirler.

Ekim’e Kadar Mahkeme Tarihleri

Savunma avukatlarının verdiği bilgiye göre Ekim ayının sonuna kadar mahkemenin görüleceği tarih ve günleri de kesinleşmiştir. Buna göre; başlangıç 17 Haziran (Cuma) tarihinde yapılacaktır. Sonrasındaki mahkeme tarihleri: 24 Haziran (Cuma), 27 Haziran (Pazartesi), 1 Temmuz (Cuma), 8 Temmuz (Pazartesi), 1 Temmuz (Cuma), 8 Temmuz (Cuma), 11 Temmuz (Pazartesi), 15 Temmuz (Cuma, 22 Temmuz (Cuma), 25 Temmuz (Pazartesi),  29 Temmuz (Cuma), 5 Ağustos (Cuma), 2 Eylül(Cuma), 5 Eylül (Pazartesi), 9 Eylül (Cuma), 19 Eylül (Pazartesi), 23 Eylül (Cuma), 10 Ekim (Pazartesi), 17 Ekim (Pazartesi) 21 Ekim (Cuma), 24 Ekim (Pazartesi), 28 Ekim (Cuma). Mahkeme Münih Eyalet Yüksek Mahkemesinde, Sitzungssaal  A 101’de saat görülecektir.

 

1351