Perşembe Mart 28, 2024

TKP/ML TİKKO Dava Tutsaklarından Açlık Grevi

KAYpakkaya-partizan
Tüm hapishaneledeki TKP/ML dava tutsakları yaptıkları bir açıklama T. Kürdistanı'nda devam eden katliamlara tepki göstermek AKP'nin vahşetine karşı direnişi büyütmek amacıyla 3 günlük açlık grevi eylemi yapacaklarını duyurdu.

Açıklamanın tamamı şöyle:

"Basına ve kamuoyuna

Kürt ulusunun 40 yıldır kendi kaderini tayin için can kan bedeli büyüttüğü mücadelenin Rojava Devrimiyle birlikte yeni bir aşamaya gelmesi Türk devleti ve işbirlikçilerinin saldırılarını artırmasına yol açtı. Pirsus katliamından sonra Kandil’in bombalanmasıyla başlayan saldırılar Zergele, Silopi, Ağrı’da sivillerin katledilmesiyle, toplu gözaltı ve tutuklama operasyonlarıyla sürmektedir. Rojava’da DAİŞ ile mücadelede hayatını kaybeden YPG/YPJ gerillalarının cenazelerinin sınırlarda bekletilip, ailelerine verilmemesi, Ekin Van örneğinde olduğu gibi gerilla cenazelerine yönelik insanlık dışı pratikler ve yine Kürt halkının çeşitli bölgelerde ilan ettiği özerklik ve geliştirdiği özsavunma karşısında ise sivil halka yönelik katliamlar gerçekleştirilmekte.

Türk devletinin, halklarımızın inançlarına/değerlerine saldırı da dahil olmak üzere yürüttüğü bu topyekun savaşa karşı topyekun mücadelenin büyütülmesi zorunludur. Bu eksende tüm halkımızı ve devrimci, demokratik kesimleri; bu saldırılara karşı anında yanıt olma refleksiyle hareket etmeye, her türlü mücadele yöntemini kullanmaya, özcesi Kürt halkıyla birlikte her alanda birlikte mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. Katliamlar yapılırken, cenazelere dahi tahammül edilemiyorken elde bulunan tüm olanaklarla saldırılara yanıt olmamak kabul edilemezdir. Bu bilinçle bizler tüm hapishanelerdeki TKP/ML TİKKO tutsakları olarak 3 günlük açlık grevine giriyoruz.

 

Tüm hapishanelerdeki TKP/ML tutsakları adına

Hiyam Yolcu ve İsmail Yılmaz"

1583