Perşembe Nisan 25, 2024

TKP/ML Rojava Komutanlığı’ndan Aziz Güler açıklaması

kaypakkaya-partizan
BÖG’ün resmi twitter adresinden yayınlanan bir açıklamaya göre TKP/ML Rojava Komutanlığı BÖG Komutanı Aziz Güler’i anarak “Özgürlük ve kurtuluş yolunun ölümsüz neferlerine ve komutanlarına selam olsun” dedi.

 

Türkiye Komünist Partisi/Marksist Leninist (TKP/ML) Rojava Komutanlığı geçtiğimiz günlerde Rojava’da ölümsüzleşen Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) Komutanlarından Aziz Güler (Rasih Kurtuluş)’i andı. BÖG’ün resmi twitter hesabından paylaştığı açıklamaya göre Rojava Komutanlığı “Kobanê’de TİKKO ve diğer devrimci örgüt savaşçılarıyla birlikte birden fazla alanlarda birlikte omuz omuza savaşan devrimci komutan Aziz Güler (Rasih Kurtuluş) savaş ideallerimizde yaşayacaktır” dedi.

“Rasih Kurtuluş savaş bilincimizde yaşayacak”

“Rasih Kurtuluş arkadaş BÖG’ün değerli bir komutanı olduğu gibi aynı zamanda Enternasyonalist Özgürlük Taburu’nun da değerli bir savaşçı ve komutanıydı” diyen Rojava Komutanlığı açıklamasını “Savaşkanlığıyla, direngenliğiyle örnek olduğu gibi alçakgönüllülüğü ve devrimci duruşuyla da saygın bir yere sahipti. Rasih Kurtuluş, savaş bilincimizde ve değerlerimizde yaşayacaktır” şeklinde sürdürdü.

“Rasih Kurtuluş arkadaş, devrimci duruş ve yürüyüşüyle bir kez daha göstermiştir ki, faşizme ve her türden gericiliğe karşı mücadele etmenin yolu silah elde savaşmaktan geçmektedir” diyen Komutanlık açıklamasını “Özgürlük ve kurtuluş yolunun ölümsüz neferlerine ve komutanlarına selam olsun” diyerek sonlandırdı.

1390

Son Haberler