Cuma Mart 29, 2024

TKP/ML dava tutsağı kadınlardan Rojava ve Şengal için açıklama

kaypakkaya-partizan
Mektup yoluyla bize ulaşan TKP/ML dava tutsağı kadınlar “Kürt halkımızın acısını ve direnişini/isyanını da dört duvar arasında olsak da tüm benliğimizle hissedenler olarak başta kadınlar olmak üzere tam halkımızı aktif mücadeleye çağırıyoruz” dediler. Açıklama şöyle:

 

“Sınıflı toplumların başlangıcından bu yana tüm savaşlarda en korkunç saldırıları yaşayanlar, en büyük bedensel ve psikolojik talana maruz kalanlar, erkeklerin savaş ganimeti olarak görülen kadınlar olmuştur. Çok uzağa gitmeye gerek yok. II. Emperyalist Paylaşım Savaşı’nda yüz binlerce kadının şimdi Müslüman halkları küçümsemek için başımıza “kadın hakları savunucusu” kesilen, “çağdaş” emperyalist devletlerin askerleri için kaçırılıp kamplarda tutulduğu ve on binlercesinin akıbetinin ne olduğunun hiçbir zaman öğrenilemediğini hatırlamamız yeter. Bu yüzden IŞİD çetelerinin diğer tüm talancı saldırgan erkek egemen yapılar gibi davrandığını bilerek ve emperyalistlerin de ikiyüzlülüğünü teşhir ederek Rojava ve Şengalli kadınlarımıza yönelik talancı saldırılara, kaçırılmalarına, tecavüze uğramalarına, satılmalarına ve her türlü hak gaspına karşı tüm benliğimiz ve devrimci duruşumuzla itiraz ettiğimizi açıklıyoruz. IŞİD çetelerinin saldırıları sonu binlerce Kürt kadınının akıbetinin ne olduğu dahi bilinmemektedir. Binlerce kadın da çocukları ile birlikte yerinden yurdundan koparılarak göç etmek zorunda kalmıştır!

Biz TKP/ML dava tutsağı kadınlar olarak en başta kadınlara sesleniyoruz; Kürt kadınları ile çocuklarına yönelik bu saldırılara karşı ses olmaya, TC-IŞİD işbirliğini teşhir etmeye, göç ettirilen kadın ve çocukların ihtiyaçları için kampanyalar düzenlemeye çağırıyoruz sizleri.

Başta kadın ve çocuklar olmak üzere Kürt halkına yönelik bu saldırılara karşı durmanın en etkili yolunun mücadeleye aktif katılmak ve mücadelemizi ezilenlerin olduğu her yerde yükseltmektir. Şengal ve Rojavalı halkımızın ve direnişçilerin yanında yer almak günün acil görevidir. Kürt halkımızın acısını ve direnişini/isyanını da dört duvar arasında olsak da tüm benliğimizle hissedenler olarak başta kadınlar olmak üzere tam halkımızı aktif mücadeleye çağırıyoruz.”

1769